Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 January 2013

#HKR112 - Kalaulah Tunku Abdul Rahman Masih Hidup

Bhai.... kalaulah Tunku Abdul Rahman masih hidup... agak-agaknyer dier akan berbangga tak dengan kehadian pelbagai ragam warga Malaysia (serta juga ader terselit warga asing) pada #HKR112 (Himpunan Kebangkitan Rosmah Rakyat) ....

Cuba lu tengok gambar-gambar yang gua publishkan nih yang dirembat dari banyak sumber yang memaparkan situasi pada Sambutan Kemerdekaan pada 31 Ogos 1957 dulu... dan compare dengan 1 keping jer gambar yang dirembat (gua tak amik gambar nih) dari Himpunan Kebangkitan Rakyat pada 12 Januari 2013   ... iaitu berselang beza selama 56 tahun jer.....





Yang bawah ini gambar masa #HKR112 (Himpunan Kebangkitan Rakyat - 12 Januari 2013)


Hahaha... yang mana lagi gempak???? hahahaha .... dan pastinya Tunku Abdul Rahman akan berbangga dengan  Malaysia...... Al Fatihah untuk Tunku Abdul Rahman...

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja