Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 January 2013

Pendedahan : Cerita Disebalik Pas Media PDRM

Bhai...sebelum gua nak bukak citer pasai benda nih... gua nak lu orang berfikiran terbuka... tolong jangan menghentam PDRM ... sebab diorang nih kakitangan kerajaan jer... dan diorang takkan buat lebih daripada apa yang telah diarahkan oleh pimpinan atasan.... Malah ada dikalangan mereka yang juga membenci tindakan yang terpaksa mereka sendiri buat. Dan pendedahan nih gua buat seperti yang gua dah janjikan baru-baru nih.... kan... kan... kan... hahaha

Bhai.... gua memang ramai kengkawan dalam PDRM ... terutama sekali yang duduk kat dalam "E" ..... dari pegawai junior sampailah yang ader crown.... hahahaha.... malah gua memang kerap naik turun Bukit Aman atas beberapa urusan....  urusan aper tue.... hahaha... gua tabley nak jawab lar....

Okeh... ader satu mesyuarat dalaman PDRM yang berkisar tentang operasi mendapatkan maklumat dan akses dalam urusan berkaitan politik dan ketenteraman awam di Malaysia.... ader la beberapa pegawai kanan yang glamer dalam mesyuarat tue... dan mesyuarat tue dikendalikan oleh Cawangan Khas... Gua tak pasti lah (hahahaha.... jeng..jeng...jeng) ... ada atau tidak MIO yang dijemput samer dalam mesyuarat tue... hahaha

Lalu salah satu daripada cadangan yang kuar masa mesyuarat tue aderlah cara terbaik untuk mendapatkan akses kepada maklumat tanpa perlu bersusah payah menyusup.. walaupun ramai anggota Cawangan Khas sekarang nih ader dalam semua parti politik... malah ada yang dilantik menjadi AJK parti.... hehehe ... Diorang nih menyusup dah lama bhai... biler ader ajer parti yang ditubuhkan... diorang akan menyelit samer.... hahahaha... termasuklah............ xxxxxx

So.... cadangan itu diterjemahkan dengan idea memberikan pas media khas PDRM kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkannya dan secara otomatik akan disahkan sebagai wakil media yang sah dengan PDRM. Malah apabila berlaku apa-apa kejadian, anggota PDRM dimestikan untuk menyelamatkan sesiapa yang memakai pas media PDRM nih terlebih dahulu...

Okeh... jadi... bilangan pas media PDRM yang dikeluarkan tue tak ditentukan dan setakat hari ini, lebih dari tiga ratus pas media PDRM telah dikeluarkan. Persoalannya disini.... aper sebenarnya berlaku disebalik pas media PDRM nih.

Memang benar ramai wakil media (dalam dan luar negara) telah mengambil pas media PDRM nih... dah sebahagian besar telah diperuntukkan kepada Unit Media Baru (UMB). Namun...... ader sebilangan besar juga pas media PDRM nih diberikan kepada anggota Cawangan Khas untuk memudahkan mereka bertugas... dimana semua parti politik diperlukan untuk memberikan akses media kepada semua yang memakai pas media PDRM nih...

Dan inilah cara terbaik untuk Cawangan Khas mudah masuk dalam mana-mana event di Malaysia... dan secara tuntasnya ianya tidak akan menimbulkan syak wasangka awam.

Abis tue... ader orang tanya gua... pasai aper gua takder pas media PDRM.... hehehe... gua tak payah pon pas media tue... gua dah senang jer masuk mana-mana event.... kabel kuat la bhai.....  hahahaha....

Oh yer... lupa nak citer.... masih ramai lagi anggota Cawangan Khas yang tak pakai pon pas media PDRM.. tapi diorang nih senang nak masuk mana-mana event ... pasai diorang ader rakan taulan yang hebat.... hahahahahahahaa

Jangan mare...... hahahahahahahahahaha

Orang Kita (Cuba Teka)

Orang Kita (Cuba Teka)

Bebudak UMB

Orang Kita (Cuba Teka)

Orang Kita (Cuba Teka)

Orang Kita (Cuba Teka)

Orang Kita (Cuba Teka)

8 comments:

  1. lama dah tak singgah sini.. tapi banyak lak pasal politik.. huhu

    ReplyDelete
  2. DeeDee PiSCes Za...

    Kan dah bagi notis itu hari.. mulai Januari 2013... blog nih jadi blog kempen... heheheh... jangan mare...

    ReplyDelete
  3. Jon,

    Padan la si victor tak kasik aku projek skang...

    iskkk.. dah ada runner baru rupanyer ek..

    nyampah i tauw!!!

    Kuikuikui

    ReplyDelete
  4. Apasal ko rasa macam terer, tapi semua tembak tak kena? tak rasa malu ke? hehe.. kelakar la ko ni.. ko nak tengok SB pegang ko ke?

    ReplyDelete
  5. Bhai Gang_RTFM...
    Hahaha... stendet la bhai... habis sepah... madu dibuang... hahaha

    Bhai McTheory...
    Hehehe.... leks la bhai... cuba lu baca baik-baik artikel gua tue skali lagi... ader hint disitu... hahaha... jangan la baca skali lalu jer... Gua ngan Cawangan Khas berpisah tiada la bhai.... hahahaha

    ReplyDelete
  6. Bhai McTheory...

    Terima kasih la sebab mai lawat blog gua.... pasai ini first time lu lawat ini blog... mesti lu tak tau saper gua... takper... lu baca slow-slow aaa... kalu lu selalu lepak sini.. nanti lu boleh tau saper gua... hahahaha

    Oh yer.... lupa nak kasitau lu.... hehehe..... tolong kirim salam gua kat bebudak UMB tue aaa.... hahaha

    ReplyDelete
  7. Bro, gua pun tak kenal budak2 tu.. dalam gambar yang lu cakap tu, mana ada SB. Malah ada 2,3 orang dalam tu gua kenal dan bukan SB pun.. hahah..

    ReplyDelete
  8. Bhai McTheory...

    Camnie... Anggota Cawangan Khas yang terbaek.. diorang nih susah sesiapa nak kenal... sungguh... sebab diorang nih punya blending memang hebat....

    Cawangan Khas nih pon dah lama ujud... sebelum Malaysia mencapai kemerdekaan lagi..

    Sori.. gua tabley nak citer lebih... sebab gua terikat dengan ....... xxxxxxxx (hehehe)

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja