Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 January 2013

Air : Syabas Cuai Kerajaan Selangot Dipersalahkan

Bhai... Betul lar kata Mahathir Mohamed... Takder yang bijak lagi tinggal lagi dalam UMNO.. Semua yang ader bangang-bangang belaka... Dari ahli biasa sampailah kepada pemimpin UMNO... Semuanya memang bangang.... Hahahaha... Termasuklah si bangang Sohaimi Shahadan... Hahaha

Ader ker patut kecuaian pengurusan Syabas dipersalahkan kepada Pentadbiran Kerajaan Selangor .... syabas aderlah entiti bisnes... Yang dipengerusikan oleh seorang anak kampung Felda Gedangsa yang takder pengalaman dalam pengurusan air... Rozali Ismail nih dapat lead Syabas hanya kerana kabel baik dier (ader citer disebaliknya) dengan Muhammad Mohd Taib... Hahahaha

Gaji CEO Syabas nih beratus ribu sebulan... Tapi pengurusan tak reti... Dan akhirnya Syabas selama nih langsung tak menguruskan infrastruktur air dengan baik dan berkesan... Mana taknyer... Dulu masa Khir Toyo lead Selangor... Senua projek senggaraan dan baikpulih dilakukan dengan duit dan tenaga kerja Kerajaan Selangor... Tak pakai langsung dana dalaman Syabas.. Tapi bab kutipan duit dari pelanggan semua masuk kat kantung Syabas..

Nih masa Khalid Ibrahim lead Selangor... Kerajaan Selangor takmo diperkudakan oleh Syabas demi keuntungan Syabas... Jadi ... Kerja senggaraan dan baikpulih semua kena buat sendiri oleh Syabas... Jadi oleh kerana takder reti nak handle... pasai selama nih lepas tangan... tue yang jadinyer rumah pam pon rosak dan kantoi... Sampaikan takder contigency planning... Bodo betul lar...

Tue yang berlaku skarang nih... Tapi yang lawaknyer... Pasai kecuaian dan ketidakcekapan Syabas dalam pengurusan perkhidmatan air... Maka rakyat Selangor jadi mangsa... Dan yang lagi lawaknyer... Kerajaan Selangor dipersalahkan... Walhal... Ini salah Syabas sendiri...

Gua rasa patut semua rakyat yang terjejas dengan air tue saman jer Syabas dan CEO nya.... Buat jer "Class Action Suit" ... Try sorang saman RM10 juta... Kalu ader 10 ribu yang terjejas... baru RM 100 bilion.... Hahahaha... Rozali Ismail boleh bayar punya... Kan ker dier selalu balik kampung kat Felda Gedangaa naik heli.. Kaya ooo dier tue.. Hahahaha

Jangan dier terjun Menara Wisma Rozali kat Shah Alam tue udahler.... Hahaha

2 comments:

  1. sebab syabas di anugerahkan projek mengutip bayaran bil bkn menyelengara. hahaha...

    ReplyDelete
  2. Bhai BunBinBan...

    Hahaha... baru gua tau.. rupanyer ader syarikat yang ditubuhkan cuma untuk mengutip wang jer... hahaha.... samer macam tol la yer... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja