Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 January 2013

Banyaknya Duit Ketua UMNO Bahagian Pandan

Bhai... Pergh... banyaknya duit ketua UMNO bahagian pandan nih.... kena denda hampir RM1 juta dek Mahkamah atas kes rasuah boleh selamba badak jer bayar ... cepat betul dier setelkan... hjahaha.... banyak tue... maner dier amik duit aa...

Takkan dier buat pinjaman.... maybe la dier gadaikan aset dan hartanah yang dier ader... hahaha.. itu untungnya jadi pemimpin UMNO... aset dan hartanah bergedung-gedung.... kalu nak tunai... bebila jer boleh tukarkan hartanah kepada wang...

Contoh macam Ketua Wanita UMNO Selangor la.... saper namernyer... Ropiah ker Rupiah??? ... hahaha... punya la banyak tanah... beratus hektar tue... siap boleh jual ngan keling karpet lagie... tapi masa mampos nanti... pandai plak mintak nak guna tanah wakaf untuk kambus mayat.... hahaha... patut kalu dah banyak tanah camtue... kambus jer kat tanah tue.. tak payah la menumpang mana-mana tanah perkuburan awam...  Ini baru orang level kecik jer nih... kalu siasat yang lagi atas... sure banyak citer dan rahsia kiter akan dapat tau.... macam celaka jer...

So...macam Ketua UMNO Bahagian Pandan nih... mesti ader banyak tanah kan... bawah nama dier... kalu tidak rugi la jadi Ketua UMNO Bahagian... even Ketua UMNO Cawangan pon ader berbelas ekar tanah paling cikai.... nanti kalu mampus la si Abd Ghani Ismail nih... tolong aaa.. tolong jangan bagi dier nih ditanam kat mana-mana tanah wakaf awam...... dier banyak tanah... kambus jer kat mana-mana tanah yang dier punya...

Oh yer... SPRM tak mau siasat ker maner Abd Ghani Ismail nih dapat duit untuk bayar denda kat Mahkamah tue..... siasat la... baru tau saper sponsor.. baru tau cekau dari mana... jual atau gadai tanah mana.... hahaha...


4 comments:

  1. kalaulah PR dpt membentuk kerajaan,tak payah susah2 cari duit..rampas saje duit yg penyamun2 umno ni dah rompak..byk tu bhai..haha

    ReplyDelete
  2. gua x rasa dia ni ada tanah atau jual tanah. Gua x rasa dia mcm tu. Tapi gua rasa dia ni jual maruah kot...hahahaha

    ReplyDelete
  3. Bhai Jebat...
    Hahaha.... gua rasa aaa... kalu PR dapat membentuk kerajaan nanti... belum sempat aper-aper ader pemimpin utama UMNO yang mati kena sakit jantung... hahaha... Lu ingat tak kes Zakaria Mat Deros tak... sebelum dier mati... ader sedara dier mati bunuh diri ....

    Bhai BunBinBan...
    Hahahaha.... yang ini gua stuju... ader orang sponsor dier nih... hahaha

    ReplyDelete
  4. harta mamak kutty campur taib mamud saja dah berapa billion bhai..haha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja