Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 January 2013

Air : CEO Syabas Kena Maki

Bhai.... nasib baik gua dah pindah ke Pantai Timur nih dah lebih 7 tahun... kalu gua masih lagi menetap di Shah Alam.... rasanyer ader chan la CEO Syabas nih kena maki.... hahaha.... nasib baik lar.... hahaha... Bukan aper.... lu bayangkan la..... lu bayangkan sambil tutup mata aaaa.... hahaha

Lu bayangkan la macam mana CEO Syabas nih.... ala si Rozali Ismail nih..... buat kerja... gaji udah ler besar gedabak... dengar citer ratusan ribu sebulan... tapi Syabas yang dier lead pon tabley nak manage dan selenggara semua infra ..... Kutip duit bulanan dari orang awam pandai plak... tapi maintenance.... out... hancuss...

Alasan paling lawak yang gua dengar dari jurucakap Syabas aderlah katanyer... kemudahan yang rosak tersebut tidak dapat dibaik pulih walaupun dah lama atas sebab tidak cukup peruntukan (dana @ duit la tue) dan alat ganti tiada....

Wei.. giler aper lu nak jalankan bisnes begini besar tapi tak sediakan peruntukan untuk maintenance.... giler aper wei... dan satu lagi... takkan la takder workshop internal yang buat maintenance dan repair itu semua... Takkan la jalankan syarikat utiliti... tapi takder alat ganti... bodoh aper .... Even kedai beskal pon sentiasa ader spare part... itu tak masuk lagi Pusat Servis Proton....

Hahaha... Proton yang dikutuk dek ramai orang tue pon ader spare alat ganti... paling lambat pon sebulan... ini tidak... Syarikat Syabas yang CEOnyer Rozali Ismail tue kendalikan pon tak pandai nak ader buat stok spare part ker... hahahaha... maknanyer... Syabas aderlah kompeni paling teruk la dalam Malaysia nih.... hahaha

Maybe la kot... semua nih jadi sebab nih pasai Rozali Ismail tue bukannyer pandai mengurus maner pon... gempak jer lebih... usahkan Syabas dier nak manage kelam kelibut.... tahun 2010 pon Rozali Ismail nih dah kantoi bini kedua mintak cerai.... aper daaa... satu pon tabley nak handle... gatai mau dua... hahaha

Aper-aper pon.... kemelut air di Selangor dan KL yang terbaru nih yang memperlihatkan sisi sebenar pengurusan Syabas dan Puncak Niaga dalam proses perkhidmatan air... hancuss... dan membukan mata kiter semua untuk lihat bagaimana Syabas dan Puncak Niaga mengendalikan kerja-kerja senggaraan prasarana... Sampaikan takder peruntukan dan alat ganti... macam mana la kerja camnie...

Gua rasa aaa.. Krishnan (jiran gua kat kampung) yang jaga panggung wayang kat Ipoh dulu tue pon pandai nak handle syarikat Syabas dan Puncak Niaga nih.... dier tak pernah stop lama projektor panggung wayang walaupun cuma ader satu jer projektor.... semua alatganti dier ader... hahaha


Alasan camnie memang nak bagi chan kena maki sesia jer... hahaha ... Wei orang Selangor, KL dan Putrajaya... lu orang taknak maki ker Rozali Ismail nih... Oh yer... Ketua Agama Islam yang pagi dier nih pingat ... tak rasa malu ker bagi pingat kebesaran kat orang bangang macam nih ker??? hahaha ... Seeloknyer tarik balik jer pingat tue... pasai Rozali Ismail nih dah sabotaj negeri....  hahaha

3 comments:

  1. nak maki..?? ada effect ke?? kalau semua benda nak dipolitikkan, memang camtu la jadinya.

    ReplyDelete
  2. jangan Bhai... cert dia berkajang-kajang and berjela-jela... kau ada?...

    Cobol

    ReplyDelete
  3. Bhai Haryz...
    Memang la takder efek.. tapi rasa puas hati gak... kalu dapat ludah lagi best.. tapi takmo la jadi macam panglima ludah Perkasa itu hari... hahaha

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Ala... semua cert tue boleh di Photoshopkan... aper ader hal... hahaha ... gua tau la gua takder cert macam dier... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja