Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 January 2013

Nasharuddin Mat Isa Sahkan Hadir HKR112

Bhai.... Semua Ulama PAS akan hadir pada HKR112 .... Itu kata Setiausaha Dewan Ulama PAS Pusat..... Gua cuma musykil.... aderkah semua ahli Majlis Syura Ulama PAS akan hadir.... Errr... Sudahkah Nasharuddin Mat Isa sahkan untuk hadir HKR112 Sabtu nih.... Ader korang dengar aper-aper statement dak dari Nasharuddin Mat Isa.... Takkan dier tak bagi komen mender kat Utusan Syaitan Malaysia kot..

Lagi satu... Ulama kecik macam Nik Abduh akan turun jugak ker... hahaha.....takkan la dier tak turun kan... mesti la dier turun HKR112..  sebab bapak dier pon turun.... Kalu lu jumpa dier kat HKR112 nanti... boleh la tanya dier... biler dier nak umumkan pendapatan dan aset dier... atau ker dier takmo nak jadi Calon PRU13 nanti... Ader chan la kiter tengok Nik Abduh lead geng-geng Ulama muda dalam PAS berarak.... berdemo.... mungkin dier akan jalan bersekali dengan Ahli Majlis Syura Ulama PAS si Nasharuddin Mat Isa yang akan lead team pengundi dari Parlimen Bachok.....


Lagi satu.... gua cukup teringin skali nak tengok Ulama-Ulama pentas turun pi ikut sama gelombang rakyat yang mahukan perubahan... Selalu tue stakat dengar jer cakap gempaq giler atas pentas... suruh rakyat berubah... suruh rakyat tuntut perubahan... suruh rakyat menggerakkan massa.... tapi.. haram... hampeh... Ulama Pentas nih haram tak turun samer....  Aper kata Harun Taib pon turun skali... Aper kata Harun Din turun skali pi demo HKR112 ... boleh la Harun Din lead team dari Perlis kot.... ... Aper kata kalu beberapa Ulama lain turun samer... Ader chan la kiter tengok Azizan Razak lead peserta dari Kedah kot... hahaha

Gua tau Ahmad Awang memang slalu turun... gua tau Hadi Awang slalu turun..  gua tau Nik Aziz pernah turun.... Tapi... ulama dan golongan ustaz dalam PAS cukup ramai... memang ramai... tapi banyaknyer stakat gempaq kat ceramah... kat pentas.... kat mesyuarat parti.... sip mulut berbuih kuarkan ayat Al Quran itu ini... yang sabitkan perjuangan...... tapi biler suruh pi berjuang yang paling simple... macam demo nih... haram terus kecut telor...  macam-macam alasan dibagi...

Pernah gua dengar ayat paling best... diorang cakap... perjuangan berdemo nih elok la bagi orang muda-muda... diorang dah tua... dulu diorang dah berjuang berdemo.... tapi... takder satu rekod pon yang pernah membuktikan diorang "walk the talk" .... diorang tak pernah pon pegi mana-mana demo... abis kuat pon cuma angkat bendera masa kempen penamaan calon pilihanraya jer....

Gua tak kira... gua nak tengok sangat geng-geng berserban dan berjubah labuh dari Rusila dan dalam PAS yang ramai tue turun pi HKR112... jangan gebang gempaq la .... kalu sendiri takmo nak turun.... Tapi... kalu gua tak nampak geng-geng nih turun.... gua rasa... mau gua carutkan diorang nanti kalu gua nampak diorang gebang kuat kat atas pentas ceramah PAS pasai perjuangan....

Takut nanti ader ramai Ulama PAS yang akan jadi macam Ibrahim Ali... stakat gempaq atas pentas jer... lepas tue duduk celah kangkang dalam selimut.... hahahaha

*** Sori... dah lama rasa nak maki... tapi disaborkan... cuma kali nih dah tak dapat nak bendung lagi...

6 comments:

  1. kalau dia tak turun, alasannya mungkin... buar apa nak turun 'himpunan shamsidar'... yalah, sumber berita dia sekarang kan, Utusan Malaysia...

    Cobol

    - Pak Penakan aku dari Jalan Langgar Alor Setar... insya'allah turun dengan member-member dia - 3 bas semuanya

    - adui, still takut nak bawa main camera... kenalah bawa powershot je...

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Dia dapat undangan dari badan antarabangsa dan berada di luar negara masa tu. Kahkahkah!

    ReplyDelete
  3. http://mediaperak.net/2013/01/10/berita-mustahil-geng-ulamak-berarak-di-jalanraya/ oleh: Blogger yg paling menyusahkan aku. hahaha

    ReplyDelete
  4. Eleh, ko jeles la tu tak leh dok celah kangkang bini dalam selimut...

    Kah kah kah (pinjam ketawa pak tt).

    ReplyDelete
  5. Eleh, lu ada banyak telor ke beb?

    Aku ada 2 jek.

    ReplyDelete
  6. Bhai Cobol...
    Alasan tue rasanyer releven.. sebab dier sure dah lama tak baca Harakah... hahaha

    DeeDee Yong...
    Pergh... undangan dari Israel kot.. pasai tue la dier kena pegi... hahaha...

    Bhai TheSniper...
    Alamak.. ayat carutan gua dah kuar mediaperak la... mesti lepas nih teruk gua kena balun... err.. kampung balun ker??? hahahaa

    Bhai Anonymous...
    Aper klass main bawah selimut... hahaha... kasi buat satu 3gp lar... hahaha

    Bhai Anonymous...
    Gua pon ader dua telor gak... hahaha... tapi ayam dan itik gua nik banyak telornyer.. hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja