Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 January 2013

Ahmad Maslan Mengaku Akhirnya

Bhai.... Gua akhirnya bersetuju dengan aper yang Ahmad Maslan nih cakapkan... Betul... Ahmad Maslan kuarkan statement yang bernas.... Tusnami Politik yang melanda UMNO dan BN serta negara ini telah berakhir..

Memang pun tsunami politik nih dah reda... betul... Sekarang nih UMNO tengah dalam situasi yang kuat dan mantop... dan dengan plan transformasi yang Najib Razak buat nih,,, rasanyer dah boleh dah BN menang besar...

Jadi Najib Razak dah boleh la umumkan pembubaran Parlimen ke 12 untuk melancarkan urusan pilihanraya umum ke 13 dalam tempoh 60 hari... Dengan kekuatan UMNO yang ader sekarang nih... tak susah untuk UMNO mengekalkan kuasa dan status quo...

Ahmad Maslan memang bijak.... tak rugi Allah Taala jadikan Ahmad Maslan berkepala jendul (berdahi sulah)... Kalu ikut pandangan orang dulu-dulu... orang yang berdahi sulah nih memang spesis bijak... Jadi.... mesti la kenyataan Ahmad Maslan yang mengatakan bahawa tsunami politik usdah berakhir...

Akhirnya dari Ketua Penerangan UMNO telah mengaku bahawa tsunami politik pernah menganggu gugat UMNO... dan kini mengikut kata Ahmad Maslan... tsunami politik itu sudah berakhir...

(Wei... aper kejadahnyer gua mengarut dalam post nih... nih pasai kapla tengah weng la nih... baru dapat tidur sejam jer dari hari Sabtu)



No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja