Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 January 2013

Bila Binatang Pun Tidak Mendapat Pembelaan Mahkamah Malaysia

Bhai... jangan ingat manusia jer yang susah nak dapat pembelaan di Mahkamah Malaysia nih... even binatang pon susah nak dapat pembelaan di Mahkamah...  Maybe la sebab Mahkamah Malaysia nih banyak berat sebelah... banyak Hakim dan Majistret jenis pengecut... jenis takutkan hantu UMNO/BN ... takut nanti hilang kerja... takut nanti diturunkan pangkat... bermacam-macam jenis takut....

Nih la nih... binatang pun tidak mendapat pembelaan sewajarnya di Mahkamah Malaysia.... gua pon tak paham la.... macam dalam citer yang gua "Mak" lampir kan dibawah nih... cuba lu baca... dimana rasionalnya sehinggakan binatang ini dibunuh .... walhal... bukan tidak boleh ianya ditangkap dengan perangkap... kenapa perlu dibunuh... aderkah nyawa binatang ini tidak bernilai... aderkah kita sebagai manusia yang diberikan akal boleh berfikir....

Gua sungguh tak paham la.... binatang nih... walau sebesar mana... walau sekecil mana..(termasuklah serangga dan kuman)... walau sehina mana pon dimata manusia (seperti anjing dan babi)... tetap sentiasa berzikir kepada Allah Taala.... Tuhan Sekalian Alam.... Tuhan Rabbul Jalil... jadi... tidaklah kita sebagai manusia yang berakal boleh mengambil tindakan mencabut nyawa ((membunuh) tanpa sebab....

Kalu pun binatang ini dah tersesat masuk kedalam kawasan kita...  dan "kononnya" cuba mencederakan kita... janganlah kita memandai-mandai membunuhnya....  apa salahnya kita tangkap sahaja...bukan susah mana nak buat perangkap... kenapa kita mudah sangat melakukan pembunuhan... Cuba kita letak diri kita dalam keadaan binatang tue.. betapa paniknya dier... betapa risaunya dier... betapa takutnya dier... tetiba ader yang mengacukan senapang untuk menembak mati kita....

Macam dalam banyak kes yang maut ditangan polis dalam keadaan biasa... kenapa perlu ditembak tepat pada bahagian jantung atau kepala... kenapa tidak boleh menembak kebahagian kaki... Macam dalam kes Khalil Afandi atau Aminulrasyid Amzah ... kenapa perlu sampai membunuh... dimana letaknya akal kita....

Pada gua... manusia yang macam nih (membunuh dengan sewenang-wenangnya) lebih hina daripada binatang yang tidak berakal... sebab manusia nih dier ader akal... tapi takmo nak guna....


No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja