Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 January 2013

30 Tahun

Bhai.... nih ader satu berita yang pada pandangan gua memang sadis... Sadis pasai aper... sadis pasai terpaksa menunggu 30 tahun untuk dapat pembelaan... 30 tahun hidup dalam ketidaktentuan... 30 tahun hidup dalam gundah gulana... 30 tahun menjadi bola.... dihumban kesana sini.... semata-mata memohon untuk mendapatkan hak yang sah...

30 tahun lamanya penduduk nih memohon untuk mendapat geran tanah... Mereka bukannya warga asing... Mereka aderlah warga Malaysia... yang memang berhak untuk memohon dan mendapatkan sebidang tanah untuk membangunkan rumah... Kalau nak kata mereka dapat percuma .. tak logik la... pasai diorang kena bayar premium...

Cuma yang tak bestnyer... kenapa diberi geran sementara ... geran yang kena renew setiap 10 tahun atau semaksima 60 tahun... kenapa tak bagi geran pajakan 99 tahun... takkan sesama warga Malaysia dan orang Melayu pon tabley nak bagi ker....  pajakan 99 tue kalu taknak bagi geran kekal....

Takkan la Johor yang dikuasai oleh Melayu UMNO tabley nak bagi geran pajakan 99 tahun atau geran kekal kat Orang Melayu kot... takkan la kot... Kata UMNO nih aderlah perjuang orang Melayu... hahaha... lawak aaa...

Hahaha.. sebab kalu ikut statement "Pengerusi Pusat Daerah Mengundi Masai Tengah, Utara dan Selatan, Normala Abd Samad" iaitu “Kita berharap perkara ini boleh diselesaikan sebelum Pilihan Raya Umum Ke-13" .... nampak sangat la pemberian geran sementara nih semata-mata kerana sentimen nak PRU13... hahaha... nampak sesangat lar...


3 comments:

  1. diberi sebelum PRU13..?? maksudnya kalau PRU xde, sampai bila2 la dorang hidup merempat kat tempat tu??

    ReplyDelete
  2. Cipan ... gua cakap lu ...tu semua biasa bagi geng UMporNO, dia bagi tempat (buat lubuk) ... lepas tu depa suruh buat rumah dulu ... setiap kali pilihanraya .. depa janji nanti dapat geran tapi sokong depa ... siap ada AJK kampung UmporNo ... macam tulah selamnya ... Hang kira 30 tahun lebih 6 penggal depa buat camtu, banyak kes ini di Selangor ... hang pi siasat.

    Jebat: Sukusakat Gestapo

    ReplyDelete
  3. Bhai Haryz Khairuddin
    Ayoyo.. itu macham la lebih kureng... hahaha ... merempat la sampai biler-biler... hahaha

    Bhai Jebat...
    Hahaha... gua dah tengok benda macam nih dah lama dah.. seingat gua sekitar tahun 70'an lagi dah ader perangai bangang camnie... masa tue baja untuk pokok getah (RISDA) pon jadi bahan ugutan.... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja