Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 January 2013

Apa Lu Patut Buat?

Bhai... ini aderlah senarai gua untuk aper yang lu (sebagai pendemonstran atau pemerhati) patut buat pada HKR112 .... Gua takmo nak citer pasai isi HKR tue aaa.... gua nak citer pasai sisi lain... Jadi sila baca dan pahamkan serta kalu boleh sila buat benda nih.....

  1. Amik gambar mana-mana anggota PDRM yang membelasah mana-mana peserta
  2. Amik gambar mana-mana anggota PDRM yang membelasah mana-mana wartawan atau jurugambar
  3. Amik gambar mana-mana anggota PDRM yang tidak memakai tanda nama dan nombor siri anggota Polis.
  4. Amik gambar mana-mana anggota PDRM yang memakai pakaian preman
  5. Amik gambar mana-mana anggota PDRM yang memakai topeng muka dan berpakaian preman
  6. Amik gambar agen provokatur yang menghasut agak melakukan tindakan yang tidak mengikut aper yang diarahkan oleh Urusetia HKR.
  7. Amik gambar agen provokatur yang membalingkan bom asap/gas pemedih mata jenis lempar tangan
  8. Amik gambar mana-mana orang yang bertindak merosakkan harta awam dan vandalisma
  9. Amik gambar mana-mana orang awam yang menggunakan kekerasan...
  10. Amik gambar mana-mana orang awam yang membawa senjata (besi, kayu atau batu)
  11. Amik gambar mana-mana perkara yang nampak mencurigakan
  12. Amik gambar mana-mana peralatan telekomunikasi yang nampak mencurigakan (mobile jammer)
  13. Amik gambar mana-mana kenderaan yang membawa peralatan telekomunikasi (banyak antena dan sebagainya) serta dapatkan nombor plet kenderaan tersebut
  14. Amik gambar apa-apa sahaja aktiviti yang nampak mencurigakan
  15. Amik gambar sebanyak yang boleh... supaya senang dikemudian hari untuk membuat pengecaman.
  16. Amik gambar still photo dan juga video
So... ini hanyalah sebahagian jer... kalu lu orang tau yang lain... sila tambah... yang penting bawak kamera dan amik gambar banyak-banyak.... nanti publishkan supaya kiter semua boleh semak satu persatu....

Sebagai contoh... cuba tengok dalam kedua-dua gambar dibawah nih.... takder sorang wartawan media pon nak komen atau tanya... kalu gua pergi taklimat nih... sesia jer diorang PDRM nih kena sound dan soal ngan gua.... Soalan gua aderlah berbunyi begini....

"Aper kejadahnyer macam nih cara berpakaian anggota PDRM ... setakat ader nama jer... boleh aaa letak nama saper pon... belum tentu itu nama dier yang sebenarnya.... Wei.. dimana nombor siri anggota nih.... Nih mana punya SOP nih.... KPN dan semua yang terlibat nih betul ker anggota PDRM ... Kenapa takder kad anggota terpamer samer... Bukankah semua anggota ader kad anggota (macam bentuk pas media tue) ...."




3 comments:

  1. Pergh! lu dah macam cikgu besar sekolah la bhai! Morning assembly ari jumaat nih! hehehe. http://mediaperak.net/2013/01/11/kl112-perkara-yang-wajib-dibuat/

    ReplyDelete
  2. Apa patut gua buat !!!
    1. Belasah sesiapa buat onak/kacau walau member sendiri.
    2. Belasah sesiapa saja pakai pakaian Polis
    3. Pakai topeng zorro supaya depa tak kenal.
    4. Bawa racun/santau serbuk sekali!!!
    5. Bawa bom tangan/grenade !!!
    6. Bawa pistol kalau boleh bazoooka!!
    7. Bawa pisau rambooo ...!!!
    8. Bawa pedang samurai !!
    9. Bawa bom petrol
    10. Bawa sabit atau kapak !!!
    11. Bawa dinamite !!!
    12. Bawa Machine Gun!!!
    13. Bawa Kereta Tank !!!
    14. Bawa Bom Nuklear !!!!!!!!

    Jebat: Lawak Pagi Jumaat

    ReplyDelete
  3. jgn lupa ambik juga gambar cipan,tapir dan tenuk..haha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja