Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 January 2013

Taib Mahmud Sudah Bersedia Untuk Lari?

Bhai.... Macam-macam cara telah dibuat oleh BN di Sarawak dalam usaha mereka menutup peluang pribumi Sarawak daripada tahu dan faham senario sebenarnya dalam Sarawak... Penyelewengan... rasuah... salahguna kuasa... ugutan dan sebagainyer... yang sedang giat ditutup oleh Taib Mahmud dan kroni dier..

Taib Mahmud tau.. kalu orang Iban dan Dayak tahu kerjabuat BN selama nih... mesti masak dier... Dier tahu yang sebenarnya terlalu banyak hasil dan kekayaan negeri Sarawak dah dirembat oleh dier dan keluarganya serta kroni.... dan diorang sedang giat cuba cover-up... Hahaha... sebab tue la Taib Mahmud sudah bersedia untuk lari.... menyelamatkan diri

Sebab itu lar... diorang cukup takut dengan Radio Free Sarawak dan Radio Kenyalang.... diorang takut kalu orang Iban dan Dayak dapat tau....

Aper-aper pon.... ini kali lah....  Kalu semua rakyat Sarawak... Iban dan Dayak amik keputusan bijak... demi untuk kelangsungan dan kepentingan Sarawak.... demi untuk infrastruktur dan kemudahan awam yang baik dan sempurna... demi untuk memajukan Sarawak... pengundi Sarawak perlu amik tindakan drastik... mesti UBAH... mesti tolak BN.... mesti tolak Taib Mahmud

...

3 comments:

  1. Sdr. C++

    Nak lari mana? Hantu kepala dayak akan hambat sampai ke somalia ooo...

    ReplyDelete
  2. Bhai MountDweller...

    Masak dier biler headhunter cari dier satu donnia... hahaha

    ReplyDelete
  3. gua bkn pandang rendah pada org2 sarawak maupun sabah, tapi pengalaman gua dgn org2 dr sabah sarawak ni tak jauh beza dgn peneroka2 felda. Susah terima perubahan. Apa yg mereka suka adalh pemberian 'one off' dan dgn senang hati mereka akan mengundi BN. X taulah sekarang ni, mungkin sudah berubah altitude.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja