Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 January 2013

Muhyiddin Yassin Sebenarnya Tidak Layak Jadi PM

Bhai.... Sebelum nih gua ingat bekas cikgu sekolah nih memang ader potensi nak jadi Perdana Menteri... Tapi rupanyq Muhyiddin Yassin sebenarnya tidak layak jadi PM... Hahaha...

Orang cakap... Kalu nak jadi PM ... Dier mesti pernah lead 3 Kementerian yang utama ... Kementerian Pelajaran/Pendidikan, Kementerian Pertahanan dan Kementerian Kewangan... Jadi... Setakat nih belum pernah ader bakal PM yang tak di groom dalam ilmu yang melingkari 3 Kementerian utama nih...

So... Biler gua dapat tau bahawa Muhyiddin Yassin nih "KOSONG" bab financial... Bab kewangan... Bab pasaran saham... Bab pertukaran wang asing... Maka... Baru la gua percaya aper yang member gua bagitau... Member gua kata... Muhyiddin Yassin nih dungu kalu melibatkan pasaran saham..

Sebab itu la biler dier bukan mulut dok kata pendedahan Anwar Ibrahim tentang pelabur sindiket yang kononya tidak menjadi kuasa penentu pada pasaran saham tempatan.. Gua terus jer gelak besar...

Kalu lu pernah baca artikel di blog gua tentang isu pelabur sindiket nih... Tentu lu boleh paham camana diorang tentukan turun atau naiknya pasaran saham dalam Bursa Malaysia...

Dalam Bursa Malaysia cukup ramai pelabur sindiket... Dan 3 pemain besar di Malaysia aderlah Permodalan Nasional Berhad (PNB), Bank Rakyat Malaysia Berhad dan Tabung Haji/LTAT... Dan dibekap oleh beberapa pemain besat lain macam CIMB dan Maybank..

Waktu diorang berurusan dalam menentukan saham mana yang "buy" dan yang mana pula "sell" melalui telefon aderlah sekitar pukul 4 petang setiap hari dagangan... Diorang akan ejast pasaran ikut keperluan diorang dalam tempoh 30 minit tue...

Itu sebabnyer Muhyiddin Yassin tak layak jadi PM pasai dier tak tau cerita pasai pelabur sindiket nih.... Hahaha... Bodo betul lar...

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja