Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 January 2013

Perisian CRM

Bhai... Gua cuma nak share jer skit... Nih ... La nih dah pukul 2 pagi... Tapi gua masih tak tido lagie... Masuk ke hari nih... Dah empat malam gua berjaga... Sebab... Banyak kerja mau kasi setel...

Projek yang terbengkalai selama nih mahukan pembelaan... Perisian aplikasi komputer yang gua dah lama buat... Dan tertangguh banyak kali mau disiapkan... Projek untuk bangunkan aplikasi perisian CRM yang lightweight masih lagi banyak yang sangkut...

Structured coding gua masih bertabur... Hahaha... Kapla sudah pening... Asalnya... Cadang nak buat CRM yang mobile based... Yang boleh running kat smartphone... Tanpa guna backend database yang besar... Dan kalo boleh takmo pakai MySQL... Cuma guna PostgreSQL jer...

Ntahla... Skrang nih gua tengah cuba tengok sama ader boleh integrate ngan Foxpro ker... Atau mana-mana databae yang ringan dan laju...

Tadi masa buat checking... Rupanyer dah ader lebih dari 30 ribu line code... Hih... Giler nak mampus nih... Kalo tak nampak jalan penyelesaiannyer untuk memudahkan dan meringkaskan aplikasi nih... Terpaksa la gua scrapped down projek nih... Dan alihkan masa gua untuk buat Android atau iOS apps untuk client...

So... Saper mau upah gua buat apps nih??? Hahaha... Harga servis murah jer..... Hahahaha...

1 comment:

  1. Salam C++

    Yong hanya dapat beri galakan jer. Yong harap komer dalam bidang komputer ni dapat cipta sesuatu yang tidak mudah rosak.

    Yong ni perosak sistem komputer. Takat ni Yong dah rosakkan 4 laptop, 1 desktop, sebuah kereta dan entah berapa HP.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja