Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 January 2013

Jangan Terpedaya

Bhai... Kalu lu sumer perasan aaaa... Satu demi satu keputusan Mahkamah berpihak kepada Pakatan Rakyat... Dari Anwar Ibrahim sampailah kepada Khalid Samad... Yang lagi best tue... Kalu ader sahaja yang berkaitan dengan Utusan Malaysia.... Rasanyer mesti boleh menang... Nampak macam institusi kehakiman kita semakin bersih dan telus serta tidak dipengaruhi...

Tapi......

Tapi jangan terpedaya la bhai... Pada pandangan peribadi gua ini semua adalah sebahagian dari grand design... Grand design pihak tertentu.. Yang pastinya akan mempergunakan benda nih sebagai justifikasi atas tindakan yang mereka ini akan lakukan...

Gua percaya bahawa ini adalah satu jalan mudah untuk kumpulan ini mempergunakan institusi kehakiman dalam rancangan mereka.. Nanti masa tue kalu kiter peetikaikan keputusan mahkamah... Mesti kumpulan ini akan mengatakan bahawa keputusan mahkamah adalah tepat dan telus... Kalu tak tepat dan telus kenapa sebelum ini banyak kes yang melibatkan Pakatan Rakyat akan berpihak kepada Pakatan Rakyat...

Lepas PRU13 kalu keadaan tak memberansangkan.. Diorang akan gunakan mahkamah sekali lagi... Dan masa tue kita dah tak boleh nak pertikai keputusan mahkamah... Sebab kita sendiri cukup seronok sebelumnya atas beberapa keputusan mahkamah yang berpihak kepada kita...

Masa tue ... Baru padan muka kita yang konfiden mahkamah dah telus.... Hahahaha..... So... Jangan terpedaya la bhai... Hahahaha.....

3 comments:

  1. ya aku pun rasa macam mu jugak....umpan

    ReplyDelete
  2. Bhai Carlos...
    Hahahaha... dah macam Upin Ipin la plak... hahaha...

    Bhai Mohamad Adel...
    Nih umpan taut ker umpan bubu?? hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja