Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 January 2013

Sogokan Bernilai RM1.5 Juta

Bhai..... Agak-agak lu aaa... boleh dak benda nih dikategorikan sebagai sogokan bernilai RM1.5 juta... Bukan aper... tetiba jer 1MDB salorkan sumbangan ... yang best tue program tue dirasmikan oleh seorang Ahli Parlimen ..... iaitu Timbalan Menteri Pertahanan.... Hahahaha

Tambah lagi dalam keadaan ntah berapa hari jer nak PRU13.... bukan aper... tengok dari sumbangan yang diberikan tue... ditarget untuk kawasan yang mamat nih punya area... Parlimen Mersing.... hahahaha... Pak Mertua gua yang karat biru UMNO/BN tue mengundi disini.... hahahaha

Yang best tue... duit sumbangan tue datang dari satu syarikat.... ehem.. ehem... ader aper-aper ker nih... hehehe..... syarikat Ihsan Perdana Sdn Bhd.... mmmm... kalu lu nak tau... dalam perolehan ATM (Kementerian Pertahanan)... banyak benda boleh disupply ... dan tak perlu didedahkan kerasionalan perolehan tersebut atas dasar keselamatan negara...

Macam dulu aaa... gua pernah supply beberapa peralatan untuk Kementerian Pertahanan... dari Body Armour, Laser Target Designator/Marker, Night Vision Goggle, GPS Jammer, Mobile Encryptor dan beberapa perolehan lain yang gua tabley nak senaraikan disini atas dasar keselamatan negara.... Semuanya direct nego ..... Ini semua masa gua kerja ngan satu kompeni tue lar... hahaha ... masa tue gua jadi konsultan keselamatan ... sempat la turun naik Mindef hari-hari dengan clearance khas...

Hahaha.... sebab itu lar biler ader syarikat sponsor bagi sumbangan tambah lagi kepada kawasan Ahli Parlimen yang jadi Timbalan Menteri Pertahanan.... errr... gua ader sedikit sangsi... hahaha.. sebab gua tau modus operandi diorang nih semua,.... macam mana Satang Jaya beroperasi... dan kemana duit dipusingkan.... hahahaha

Aper-aper pon... bagoosh gak orang kampung dapat manfaat camnie... hahaha... nak harapkan dalam keadaan biasa takkan dapat punya... terpaksa la tunggu 5 tahun sekali... tunggu nak PRU.... hahahaha



Oh yer.... Ihsan Perdana Sdn Bhd nie tak dapat projek Laguna Mersing ker.... Hahaha.... Kecik ati ader orang tua tue yang Projek Laguna Mersing tak dapat nak jalan.... kalu tidak boleh la enjoy katak orang tue tue anak beranak.... hahahaha

4 comments:

  1. A'kum C++

    Perkara seumpama ini memang menjadi darah daging sejak zaman Mahathir lagi sebab Mahathrlah gurunya!

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Sumbangan syarikat ni masuk dalam kategori CSR (Corporate Social Responsibility) tak?

    Selalu gak CSR ini digunakan untuk sponsor program ameno/BN. Biasanya untuk event one-off macam jemput Shah Rukh Khan etc.

    ReplyDelete
  3. Bhai/DeeDee NewHope...
    Hahaha.... itu belum besor lagi... kalu nak besor kena mau lima enam ratus juta... hahaha

    Bhai MountDweller...
    W'salam.... Tue la pasai... pasai benda nih dah lama tue yang susah nak kasi clear... cuci ngan 18 kali air tanah pon tak clear lagie... hahaha

    DeeDee Yong...
    Salam Yong.... CSR tue macam "Central Sugar Refinery" ker... hahaha.. ala.. yang kat Batu Tiga Shah Alam tue... hahaha.... Sajer jer... hahaha ... Biasa la CSR bagi kompeni.. dapat projek skit kena kasi untuk YB punya public relation... hahaha... stendet la....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja