Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 January 2013

Tanah : Siapa Yang Akan Untung Besar?

Bhai... Itu hari berlaku banjir besar di Kuantan... Antara tempat terjejas teruk adalah dikawasan Galing Besar. Galing nih kalu lu orang nak tau... aderlah satu kawasan yang agak luas yang dekat dengan kawasan jalan utama...

Ader Sekolah Kebangsaan Galing kat situe ... Ader kawasan bisnes ... Ader HQ AEON Credit Kuantan kat situe... ader kedai elektrik HSL kat situe... Pasaraya Tunas Manja... Semua kawasan nih tak kena banjir kerana agak tinggi sikit... Dan kawasan nih dah jadi bukan Malay Reserve lagie...

Yang kawasan Malay Reserve cuma kawasan penempatan orang Melayu di Galing Besar (bersebelahan) yang kena banjir baru-baru nih...

Jadi... Biler gua dengar orang Melayu kat situe akan dipindahkan ke Kempadang... Gua jadi terkejut.... Bukan aper... Sebab harga hartanah (per square feet) di Kempadang takder la mahal mana berbanding dengan harga tanah di Galing...

Sebab Kempadang jauh dari pusat bandar... Tapi Galing memang dekat ... Dan gua rasa aaa mesti ader orang yang akan untung besar... Mesti ader pemaju yang akan berjoget sakan kerana akan untung besar.... Masyuk...

Aderkah ianya TAS Group yang akan untung besar atas perpindaan orang Melayu dari Galing ke Kempadang.... Hahaha... Ikut rekod... TAS Group mempunyai pengaruh yang kuat dalam Kerajaan Pahang... Lu boleh survey dan cari sendiri... Hahaha... Tak best aaa gua bagi semua kat sini... Cuba tanya Lebai Google... Hahaha

So.... Kiter tengok jer la.... Hahahaha

UPDATE: Oh yer... Kenaper orang Melayu yang dipindahkan tue tak dapat pampasan... Tapi kena beli rumah plak secara sewa beli... Sedangkan tanah di Galing tue milik mereka sendiri... Apersal Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafique boleh plak dapat pampasan tunai.... Aper daaa...

4 comments:

  1. Lagi satu bro ..
    Kat kuantan dah bersepah pusat urut Refeksologi especially yg ada offer package sex...
    Ada little Thai lagi
    Haram Jadah punya MB

    ReplyDelete
  2. Bhai Hashim...

    Kat kuantan tue belah mana wei... tak tau la plak gua... tapi kalu kedai mesin kuda... bercambah ooo kat Gambang dan Indera Mahkota... siap depan pintu tulis bagitau mesin slot lagie... hahaha

    ReplyDelete
  3. Bro masuk area galing belakang hotel yg tepi jalan .... macam macam ada ...

    ReplyDelete
  4. pusat urut bertahun2 dah ade..
    adakah pihak yg memberi lesen
    mempunyai kepentingan dalam bisnes
    ini?? mungkin ya.mungkin tidak.
    pusat urut ni siap masuk dalam forum lagi.customer experience katanya..

    hahah.



    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja