Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 July 2012

Cetak Rompak

Bhai... Lu percaya dak... Kalu 25 tahun dulu takder saper nak piratekan perisian Wordstar, Professional Write, DBase, SuperCalc dan sistem operasi DOS, CP/M atau DeskView ... Rasanyer mungkin kita di Malaysia nih akan ketinggalan dalam bab Teknologi Maklumat IT..

Kalu 22 tahun dulu gua tak setup kan BBS (bulletin board system) gua kat Sg Petani guna pekakasan Digiboard 32 port tue sambung ngan gua punya 8088 PC/XT ngan 10 MB harddisk... Mesti rasanyer ramai yang tak dapat freeware, shareware dan pirateware...

Masa tue gua guna perisian Mustang Wildcat sebelum berpindah ker perisian PC Board dan Searchlight...

Zaman tue emel guna FIDONET dan UUCP... Modem speed cuma 300 baud... Hahaha... Buat batch call dan update emel... Lambat giler... Zaman orang guna Telnet, Archie, Veronica, Gopher dan FTP.... Masa tue JARING pon tak ujud lagi... Kalu ader pon cuma RANGKOM yang menghubungkan Universiti kat Malaysia nih...

Gua berani jamin... Kalu semua itu takder dan takder saper nak piratekan sistem operasi DOS, Windows dan sebagainya... Malaysia masih jaih ketinggalan...

Kesimpulannya ... Takder cetak rompak takder la Malaysia macam hari nie... Takder la pengetahuan IT kat Malaysia jadi cam hari nih...

Kalu lu tak stuju... Sila bagi komen lu.... Hahaha

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja