Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 July 2012

ATM Dirompak, Polis Melepak?

Bhai... ader satu NGO nih .... NGO MARAH (Malaysian Against Rape, Assault and snatcH) dah lancarkan satu petition awam menuntuk pihak yang bertanggungjawab menjaga keselamatan awam mempertingkatkan mutu perkhidmatan.... Gua stuju nih bhai.... memang stuju...

Tapi... biler mangkok CEO Maybank si Abdul Wahid Omar tue kata yang persatuan bank-bank nak amik tindakan mengurangkan bilangan ATM yang berada di pasaraya, stesen minyak dan sebagainyer... atas alasan ATM dirompak... gua memang tarak stuju langsung... Wei... bank mana ader rugi dalam kes nih... semuanyer ditaja jamin oleh syarikat Insuran lar.... aper ker jadahnyer bank kena tanggung...

ATM dirompak.... tapi Polis plak melepak... aper citer nih... ramai anggota polis ditugaskan untuk mengintip kegiatan politik rakyat Malaysia... apersal plak Anggota PDRM kena jadik spy untuk UMNO/BN nih... maner pergi pemuda dan putera UMNO.... tidor ker..

Biler anggota Polis buat kerja politik... tue yang jadi indeks jenayah meningkat macam tak hinggat tue... amender lar... patutnyer Polis buat kerja benteras jenayah.. ini tidak... kena jadi balachi UMNO/BN plak.... selagi mana Polis asik nak jaga UMNO/BN selagi itulah rakyat takkan respek sama Polis.. dan selagi itulah indeks jenayah makin meningkat..

KPN dok citer yang indeks jenayah berkurang... pundek la wei... ini mesti dapat report dari anak buah terus baca jer... ini mesti KPN tak tau senario jenayah yang ader dalam Malaysia sekarang nih... wei.. tido ker...  Tue la dier.. asik nak jaga kepentingan UMNO/BN jer... tue yang jadi cacamarba keselamatan rakyat Malaysia...

ATM dirompak, Polis melepak siasat dan mengintip kegiatan politik rakyat....  bodoh punya kerja... siot lar...

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja