Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 July 2012

Menyembah Minta Ampun ?

Bhai....Ader orang suruh gua menyembah minta ampun ngan geng-geng Feudal... minta ampun ngan puak-puak Feudal nih.... errr... lu rasa patut ker gua menyembah minta ampun dengan diorang... diorang tue manusia biasa jer macam gua gak... takder maksum mender pon.... stakat citer-citer "TULAH" tue... itu semua khurafat punya citer.... boleh blah....

Setahu gua... selayaknyer gua mintak ampun hanya dalam dua senario nih ajer...

  1. Mintak ampun dengan Allah Taala atas segala dosa-dosa yang gua dah buat selama nih...
  2. Mintak ampun dengan mak bapak gua atas segala perangai buruk yang gua dah buat selama nih kepada diorang...
Err... itu jer dua senario yang wajib gua buat.... sebab ader Hadith Rasulullah S.A.W (kalu tak silap gua lar.... errr... gua dulu skolah Missionary lar.. skolah Gereja Katholik St Micheal) yang menyebutkan dua perkara nih....

Takder plak gua dengar ader Sirah Nabi yang menceritakan kena mintak ampun (siap angkat sembah - karut jer semua tue) ngan puak-puak Feudal (bayangan Tuhan di muka bumi) nih.... Takkan lar takder sorang perawi hadith pon yang pernah mencatatkan benda nih...

An-Nasa'i, At-Tarmizi, Muslim dan ramai lagi perawi hadith pon takder menceritakan pasai hadith berkaitan perlunya meminta ampun sambil menyembah puak Feudal nih.... nih mana punya citer yang kata kena buat camnie... Nie mesti orang Melayu punya perawi hadith nih...  Sebab kalu orang Melayu... memang banyak benda kurafat yang dibuat... bidaah yang karut... bidaah dhalalah...

Siot jer kena menyembah puak Feudal nih.... awat... diorang nih DEWA ker.... wei... diorang kentut pon bau busuk... belum lagi bau ketiak.... hahahaha ... so aper kejadahnyer gua kena mintak ampun dengan diorang.... diorang samer level ngan gua jer... ataupun lebih rendah level dari gua.... 

Takder maser nyer gua nak mintak ampun dan menyembah diorang..... pigi daaa.... poodah lar... Stakat mintak maaf tue boleh lar... nak mintak ampun dan menyembah... sori maniam lar... hahaha (sori gua takder niat nak kutuk mana-mana orang bernama MANIAM... hahaha)

4 comments:

  1. Bro... nak tanya sket. Kalau mintak ampun dari dia orang dapat masuk syurga ke? Gua rasa dia pon belun tentu masuk syurga kalau diukur dari tingkah laku sekarang.

    Hehehe... dah macam paderi plak boleh ampunkan orang sesuka hati. Ketua agama apa ni? Islam ke kristian?

    ReplyDelete
  2. Bhai Waris...

    Hehehe.... Boleh kot... boleh masuk syurga dunia diorang lar... dapat kontrak bisnes.. dapat duit.. dapat pompuan... macam siot kan... hahaha

    Diorang nih gua rasa ketua agama Kristian kot... sebab boleh ampunkan sesapa yang diorang mau... ala... dulu masa kes bunuh pon boleh dapat surat pengampunan... hahaha....

    Diorang cuma takder Holy Water jer... tapi Brandi dan Wiski tue ader lar... hahaha

    ReplyDelete
  3. Alaaaahhh... bro... lu pergi jelah mintak ampun.... tapi bukan angkat tangan macam dalam pilem2 melayu dolu2...

    Lu angkat dua2 tangan dengan mid-fingger kat diorang, mulut pulak ucpkan WTF... laaa...!!!!

    hahahaha....!!!! pundek punya freeloader... harapkan duit cukai/sedekah dari untuk hidup, lagi mau orang respek kat puak2 tuuu. Suruh diorang pi mabuk todi dulu laaaa....

    ReplyDelete
  4. Bhai ISA ...

    Hahaha... terbaek... hahaha....

    Err.. bukan depa selalu mabuk todi ka... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja