Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 July 2012

Krisis Air Selangor 1998 - Sambungan

Bhai.... gua tau tak ramai yang baca blog gua nih... hahaha... biasa la... blog syok sendiri... hahaha... tapi takper.. walaupun takder saper nak komen pasai aper berlaku krisis air Selangor 1998 tue... nih gua bagi jawapannyer.... sebelum tue... sila baca artikel Krisis Air Selangor 1998 yang gua tulis semalam...

Hahaha.. 1998 biler berlaku krisis air di Selangor... masa tue bukanlah ader kemarau terus mana pon... jerebu biasa la... jerebu paling teruk berlaku di Malaysia aderlah pada tahun 1997 (awal dan pertengahan tahun) .... gua cukup ingat .. pasai masa tue gua ader tulis satu sajak yang bertajuk "Jerebu Datang Lagi" .... hehehehe

Okeh.... berbalik kepada cerita krisis air Selangor 1998 tue... lu orang tau dak mana pergi semua air yang ader... bukan gua nak citer tentang air yang dirawat... tapi air mentah... hehehe.... kalu lu nak tau..... hehehe

Semua air tue di pam dan disalurkan ke "Tasik Putrajaya" yang baru siap pada masa tue... masa tue kapasiti air yang ader cuma seciput... terlalu sedikit.. jadi atas arahan Mahafiraun masa tue... semua air mentah yang ader di Selangor dipamkan  dan disalurkan ke Putrajaya...

Pasai tue tetiba jer paras air di semua empangan dan takungan air di Selangor jadi rendah.. dan mencecah paras bahaya.. kalu ikut perkiraan Mahafiraun masa tue... kalu ader hujan... takderlah akan berlaku masalah kekurangan bekalan air mentah di Selangor... tapi dier tak tau... sebaik mana dier merancang... Allah lagi hebat perancangannyer.... maka berlakulah sedikit kemarau (minima) yang mana menjadikan satu Selangor dan Kuala Lumpur terkena jerebu yanga agak teruk...

Maka ... hujan yang diharapkan turun dengan lebat cuma turun sedikit jer... jadi ... takungan air yang ader tak dapat cukup supply.. semua semata-mana nak layan kerja giler Mahafiraun masa tue...ini lah sebenarnya yang berlaku... hehehe....

Dan gua tau... tak ramai orang kat Selangor dan Kuala Lumpur yang tau benda nih... gua tau pasai member baik gua kerja kat pusat rawatan dan takungan air di Sungai Tengi di Hulu Selangor... hehehehe .. masa tue gua ader pi melawat ke pusat rawatan bekalan air Selangor nih .. hahaha

1 comment:

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja