Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 July 2012

Negara Jepun Bakal Bangkrap, Malaysia Bagaimana?

Bhai.... Untuk pengetahuan lu .... Negara Jepun sekarang diambang kebangkrapan.... Kalu bajet defisit yang dicadangkan oleh Menteri Kewangan Jun Azumi tak dapat sokongan dan mandat... bulan 10 nih Negara Jepun bakal bangkrap..... Malaysia bagaimana?

Greece pulak kalu dalam seminggu dua nih tak dapat dana bantuan dari Kesatuan Eropah (EU).. mau terbongkang Negara Greece nih.... mmmm..... teruk sangat ekonomi dunia dah nih.... macam dah sampai "End Of Day" ... "Armageddon" ... "Kiamat" .... huh.... 2012..... errr...

Ekonomi Amerika Syarikat pon teruk gak.... kalu sesapa yang trade FOREX tue.. sure tau aper dah jadi dalam beberapa tahun kebelakang nih.... bayangkan.... dulu sekitar 2008 rate Forex bagi pair EUR/USD aderlah pada 1.5xxxx mata.... la nih.... malam nih.... dah cecah sekitar 1.2xxxx mata...... giler babat jatuh berapa ribu pips nih...... hehehe

Tapi..... yang pelik dan lawak..... Najib Razak masih lagi giler membelanjakan wang negara... macam banyak sangat la duit Malaysia nih..... rezab tunai entah kemana... rezab emas lagi lar... daripada ader 75 tan rezab emas sekitar awal 80'an... la nih dengar khabarnyer tak sampai 12 tan yer yang tinggal rezab emas kat dalam Bank Negara Malaysia...

Giler... kerja giler.... tak lama lagi mau terbongkang Malaysia nih... kalu tak dikawal dengan baik dan amanahnyer.... mampuih kalu camnie.... penat la wei..

Nih Najib Razak nak bagi fund RM500 juta kat syarikat bumiputera yang terpilih... wei... salah tue... bukan syarikat bumiputera yang terpilih.... tapi syarikat bumiputera UMNO yang memang sengaja dipilih.... mmmm .. abis lar duit negara RM500 juta... itu hari Shahrizat dan keluarga dapat RM250 juta... lepas nih... siapa plak yang akan dapat... dengar citer syarikat berstatus TERAS yang akan dapat... errr... syarikat mana aaa... maybe la SYABAS dan DRB-HICOM akan dapat.... hahaha.... ini cilakak punya kroni... macam bangsat jer...

4 comments:

  1. Eur/Usd dijangka mencecah 1.1900 minggu depan atau 2 minggu lagi. So... better sell eur.

    Masyukkkkk....

    ReplyDelete
  2. Bhai Waris...

    Hahaha... gua dah buat pending order dah... hahaha... dan siap buat stop loss dan trailing stop loss berbagai... janji at least 30 pips dalam tangan... hehehe...

    NFP semalam pon gua dapat rembat lebih 40 pips... hehehe

    ReplyDelete
  3. Hebat lu bro... duit raya tu aka durian runtuh...

    ReplyDelete
  4. Bhai Waris....

    Hahaha.. sekali sekala untung bukannyer banyak... hahaha... cuma tadi buat analisis EUR/USD untuk Isnin nih guna Fibonacci, ElliotWave dan Ichimoku... gua rasa boleh jatuh sampai 1.15000 kot.... ntah la...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja