Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 July 2012

Stop - Orang Dah Meninggal Dunia

Bhai.... citer amuk di Putrajaya semalam tue dah macam-macam info yang gua dapat... ader yang macam citer perang... ader yang macam citer zuhud.. ader yang macam citer gampang... ader yang macam citer superman... ader yang macam citer budak-budak...

Jadi.. kesimpulan yang gua boleh bagi.... satu jer.... stop - orang dah meninggal dunia ... gua takmo komen .... sebab orang dah meninggal dunia.. dier dah tabley nak defend diri dier... aper pon tuduhan orang kat dier... dier da tabley nak jawab.... macam mana... jadi terbaek aderlah gua jangan komen tentang peribadi dier... ideologi dier...

Aper yang gua nak komen cuma.... errr... kenaper dier ditembak sampai meninggal dunia.... kenaper boleh meninggal dunia .... kenaper tembak dekat dengan kawasan vital organ... kenaper tak tembak kepala lutut ker...  siku ker...

Kenaper Polis tembak kat bahagian ari-ari... ini bahagian yang hampir dengan vital organ.... kenaper.... atau ader tujuan lain tembakan membunuh nih dilakukan.. atau ader arahan supaya pelaku ditamatkan riwayat... supaya boleh twist cerita.. supaya boleh spin cerita... supaya pelaku tak dapat nak jawab tuduhan twist dan spin cerita yang pastinya akan dibuat oleh media pencacai dan dalang peristiwa ni...

Lagi satu.... agaknyer... siapa sasaran sebenarnya di JPM tue... Nazri Aziz... Mashitah Ibrahim? ... Jamil Khir Baharom? .... Najib Razak? ... atau Rosmah Mansor???  ini persoalan utama nih bhai... dan lagi satu.....

Aper motif serangan tersebut dilakukan.. yang ini lagi misteri.... pergh... best aaa Malaysia nih... kalu ader Shinichi Kudou (a.k.a Detektif Conan) ... mesti dier boleh siasat benda nih dan dapat motif serta sasaran dengan cepat, tepat dan lengkap.... hehehehe

2 comments:

  1. yea.. setuju..
    "kalu ader Shinichi Kudou (a.k.a Detektif Conan)" ...

    siasatan siap.. dlm 1 episod je..
    xlama.. 45 minit je..
    case closed !!

    ReplyDelete
  2. Bhai Anonymous...

    Yer betul... patut boleh setel dalam 1 episod jer... hahaha...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja