Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 July 2012

RM2.2 Bilion ???

Pergh.... mana nak cekau RM2.2 bilion nih.... dalam keadaan defisit negera yang agak meruncing nih... dalam keadaan ekonomi yang kureng stabil diseluruh dunia... sampaikan Jepun dan Greece diancam bankrap.... Najib Razak umumkan pemberian bonus setengah bulan gaji kepada kakitangan awam yang jumlah keseluruhannya mencecah RM2.2 bilion...

Bhai.. bukannyer gua tak bersetuju kakitangan awam dapat imbuhan nih... gua bukan dengki la bhai... bini gua pon kakitangan kerajaan... tapi aper yang gua cukup risau aderlah kestabilan ekonomi negara...

Kalu pasai bonus nih boleh menyebabkan Malaysia terpaksa mengeluarkan bon tanpa skrip macam empat tahun sudah... rasanyer parah ekonomi negara nih... mmmm.... skarang memang gawat.... harga barang keperluan makin meningkat....

Aderlah lebih baik kalu Najib Razak umumkan bahawa harga barang keperluan akan diturunkan atau harga minyak petrol dan diesel diturunkan kepada paras RM1.26 sen seliter...yang ini gua rasa lagi berkesan dari beri imbuhan macam nih.... Imbuhan nih cuma dapat kat kakitangan dan pesara kerajaan jer....rakyat terbanyak tak dapat kesan manfaatnyer... tapi yang pasti... harga barangan keperluan akan lagi meningkat lepas nih...

Kesian gua kat rakyat marhaen yang kerja kampung... nelayan... petani... pesawah... pekebun.... jadi mangsa la diorang nih....

4 comments:

  1. malaysia macam mak bapak depa punya tuan ! pelingkup habis ! ABU !

    ReplyDelete
  2. Bhai Amuraria...

    Tue la pasai... depa rasa macam tue kot..

    Bhai New Hope...

    Bukan ader udang disebalik mee bandung ker bhai... hahaha

    ReplyDelete
  3. hahahaah. bulan puasa ni bhai....jangan marah.
    Jeles la tuuuuu.
    Yes ada udang dalam mee.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja