Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 July 2012

30 Tahun Dulu...

Bhai... 30 tahun dulu... masa gua kat sekolah rendah.... gua bersekolah di sekolah Missionary.. sekolah Gereja.... Sekolah St Paul .... masa tue gua cukup bersemangat menyanyikan lagu kebangsaan... lagu Negaraku... tambah lagi kalu gua ditugaskan untuk menaikkan bendera kebangsaan.... masa tue belum lagi dikenali sebagai Jalur Gemilang...

Yer la... masa bebudak... tak tau pon kenapa kena nyanyi lagu tue... melainkan itulah lagu kebangsaan... dan kenapa kena naikkan bendera tue .. walaupun bendera tue nampak sebijik macam bendera Amerika Syarikat...

Biler gua kat Sekolah Menengah.... jugak di Sekolah Missionary.... Sekolah Gereja.... Sekolah St Micheal .... gua masih lagi bersemangat menyanyikan lagu kebangsaan dan menaikkan bendera kebangsaan....

Tup-tup pada 1987 ... gua masih bersekolah lagi masa tue.... Ops Lalang.... yang mana... hehehe... gua pon ader terpalit sama.... ntah macam mana boleh terpalit sama.... barulah lepas tue gua rasa macam ader yang tak betul dengan lirik lagu kebangsaan tue... masa tue gua dah tak berapa respek kat bendera kebangsaan... sebab pada gua ianya tidak melambangkan identiti negara... melainkan ianya lebih kepada ciplak...

Masa tue jugak gua dah start tak tadah tangan masa doa dalam khutbah Jumaat biler ader sebut nama puak-puak Feudal.... pada gua karut jer semua tue... dan jugak masa tue gua dah start tak angkat sembah kalu puak-puak Feudal ader depan gua... waima dalam Masjid sekali pon....  abis kuat pon gua angguk tunduk skit jer.... sori aaa.... gua cuma sembah Allah ... gua tak sembah makhluk.... mampuih pi la makhluk tue kononnya dikatakan "bayangan Tuhan di muka bumi" oleh para Mufti DUIT....Mufti PANGKAT....

Okay.... Cuba lu kaji betul-betul lirik lagu kebangsaan... lagu Negaraku.... nampak benar ader benda yang tak kena.... kalu gua dedahkan direct.. mau masuk kena tahan bawah Akta Keharmonian Nasional 2012 nih... aper-aper.. lu stadi jer la sendiri yer.... hahahaha

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja