Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 July 2012

Bila SKMM Nak Sekat Laman Lucah?

Bhai... yang ini gua pelik ya'amat.... blog-blog yang mendedahkan kepincangan kerajaan.. kepincangan golongan Feudal... SKMM dok giler nak sekat... termasuk la jugak laman file sharing..... tapi.... tapi yang peliknyer... ader plak laman yang lepas dari sekatan dimana SKMM tak berminat pon nak sekat... cam siot kan...

Contohnyer.... laman web porno.... banyak dan berlambak.. takder satu pon disekat oleh SKMM... tak kira  la laman web ternama macam Playboy ker... Penthouse ker.... err.... banyak sangat laman web nih... takkan la SKMM tak tau... takkan la gua nak publiskan laman web tue kat sini...

Wei SKMM.. gua jaga Firewall, Intrusion Detection System (IDS), Packet Shaper dan banyak lagi equipment yang melibatkan content filtering.... dan gua dah tak larat lar nak block mender-mender nih.... penat oooo... sepatutnya SKMM dengan kerjasama ISP dah block la at least separuh dari laman tue... baru la senang skit kerja gua... ini tidak... SKMM lepas jer semua laman web porno dan lucah nih... aper daaa..

SKMM ooi... kalu laman web pro PR laju jer lu orang block... macam sial kan....

Nih kat rumah gua... walaupun gua pakai firewall jenama SonicWall .... dan pakai DNS dari OpenDNS .. masih ader gak laman porno dan lucah yang terlepas... nampak sangat SKMM tak block mender pon laman lucah nih.... siot jer... penat aaa....

So... soklan gua.... bila SKMM nak sekat laman lucah?

Baca SINI

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja