Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 July 2012

UncleSeekers Dah Kena, Zelmey Dah Kena...

Bhai.... Gua nak citer satu mender sama lu.... Hebat betul lar puak-puak Feudal nih... yer la... dulu AdukaTaruna dah kena dengan diorang... lepas tue UncleSeekers dah kena ... nih plak... Zelmey dah kena..... lepas nih saper plak akan kena aaa....

Maybe la kot lepas nih gua akan kena kot... ntah la... gua tak tau.. yang pasti .. kalu diorang nak amik kenyataan dari gua... panggil jer gua mari balai... gua boleh pegi bagi statement... gua takder hal... tak payah-payah la pihak PDRM terpaksa amik waran dari Majistret untuk tahan gua...  cakap jer berapa kali gua nak kena berkunjung ke balai... untuk amik statement... gua boleh jer pegi... kecik punya hal..

Gua dari dulu lagi tak stuju orang awam ditahan semata-mata untuk diambil keterangan.... aper perlunya ditahan... cer mintak baik-baik... ramai orang boleh pegi ke balai bagi keterangan... takder hal... tak perlu la nak tangkap mender... bukannyer ader buat salah pon...  lagi satu.... yang ini gua tak paham... sejak biler plak orang yang nak diambil keterangan tue wajar digari... tak paham lar...

Ditangkap atas Akta Hasutan 1948 pon kena gari ker ... takkan la... bukannyer orang itu terlibat dengan jenayah brutal .. bunuh orang ker... merompak ker... merogol ker.... pelik aaa...

Lagi satu.... errr.... bukan ker Akta Hasutan 1948 dah dimansuhkan..  aper ker jadah ader yang masih ditahan dibawah Akta yang dah dimansuhkan nih.... takkan la Majistret tak tau yang Akta Hasutan 1948 nih dah di mansuhan... Kalu bawak kes ini bawah Habeas Corpus... sure boleh menang nih.... hahahaha

3 comments:

  1. zelmey dgn sipa sorg lagi tu? pempuan mana? wife dia ka?

    ReplyDelete
  2. "bukan ker Akta Hasutan 1948 dah dimansuhkan.."

    mungkin blum sempat diwartakan ...
    gamaknya la !!

    ReplyDelete
  3. Ni La nasib org yg tiada KuaSa

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja