Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 July 2012

Polis Diraja Johor?

Bhai... Untuk pengetahuan lu... Semua negeri di Semenanjung Tanah Melayu menyertai Malaysia atas kapasiti negeri... Dan tiada yang mempunyai kuasa autonomi sepenuhnya... Melainkan...

Melainkan Sabah dan Sarawak yang menyertai Malaysia atas kapasiti negara... Dimana diorang ader sedikit kuasa autonomi... Iaitu dasar imigresen...

So... Kalu semua negeri di Semenanjung Tanah Melayu join atas kapasiti negeri... Apersal boleh ader unit keselamatan sendiri yang bertindan dengan kuasa persekutuan... seperti contoh JMF dan Polis Diraja Johor...

Cer citer relevannyer....

Lain lar kalu Sabah dan Sarawak... Sebab diorang join Malaysia atas kategori negara...

3 comments:

  1. Helo, bhai bhai...cakap baik2 nanti dalam juga masuk ada. hahahaha

    ReplyDelete
  2. aiyo-yo telur semua orang ada aiya, satu orang juga takde ...itu orang lu mau tahu sape tanya sama bhai anwar sahab.

    ReplyDelete
  3. kaji sejarah negeri johor dulu baru boleh cakap. jangan cakap dengan tiada ilmu. kelak mengaibkan diri.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja