Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

Paid Advertisement :

01 January 2013

Roboh Banglo: JJ Dan Zulhasnan Untung Besar

Bhai... Awal pagi tadi sekitar pukul 3.30 pagi... Gua dapat input dari sorang kawan gua yang bekerja sebagai jurunilai hartanah.... Dier story kat gua tentang isu banglo Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafique... Ala isu yang kemungkinan dua banglo tue diruntuhkan untuk bagi zon penampan bagi kawasan perunahan mewah Puncak Setiawangsa... Citer dier berdasarkan kepada kapasiti personal dier.. Takder kena mengena dengan organisasi tempat dier bekerja....

Dier bagitau... Sebenarnya perbincangan skrang nih bukan lagi berpusat kepada isu zon penampan... Isu zon penampan tue sajer direkacipta untuk menjustifikasikan agenda... Sebab Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafique dah tabrani nak duduk kat banglo tue... Pihak insuran plak takmo nak memberikan pampasan kalu rumah tue roboh... Sebab alasan bencana alam... Takder coverage insuran...

Jadi Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafique takmo rugi... So diorang push supaya rumah tue diruntuhkan oleh DBKL dan JKR... Dan pampasan boleh diberikan oleh pihak Kerajaan Malaysia atas alaan keselamatan awam... Khabarnya diorang menuntut harga pampasan sampai tiga setengah kali ganda daripada harga pasaran banglo tue...

Para jurunilai hartanah semua kecoh isu nih... Sebab pada diorang benda macma nih tak patut jadi... Hanya kerana kabel politik... Boleh plak salahgunakan harta awam untuk dapatkan pampasan... Dan best lagi ... Boleh plak tentukan harga tue..

Skrang nih tengah tunggu persetujuan daripada Kementerian Kewangan... Kalu dah diberi greenlight... Untung besar la Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafque... Dengar khabar bayaran pampasan nih boleh mencecah puluhan juta... Ntah la.. Tapi yang pasti.. Ianya semacam pampasan politik pasai dua penama nih tak tersenarai dalam PRU13 sebagai calon...

Aper pon... Nilai pampasan nih lu orang takkan dapat tau melalui media... Sebab akan ader sanction.. Ader sekatan... Hehehe... Oh yer lupa nak citer... Member gua tue kerja dengan Raine & Horne International.... Hehehe

6 comments:

  1. hemmmm... baik lah bantu yg lagi susah drpada bg pampasan nih.

    ReplyDelete
  2. Bhai Carlos...

    Tue la pasai.... aper ke jadahnyer Kerajaan plak nak kena pow untuk pampasan... aper guna amik Insuran MRTA... ntah la... lagi untung bisnes camnie....

    Orang kena bencana banjir dapat RM500 ... Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafique bakal dapat RM5 juta sorang kot.... hahaha

    ReplyDelete
  3. wa tengah sekodeng bila askar nak datang dengan trak angkut keluar beg duit.....

    ReplyDelete
  4. dah la kaya, dapat pampasan. cuba kalau rumah orang miskin yang kena, ada ke nak dapat pampasan? dapat bantuan ciput ada la. mentang2 mereka tu orang besar maka perlu dibela sedangkan ramai lagi golongan fakir miskin yang wajib dibela

    ReplyDelete
  5. Bhai/DeeDee Anonymous...
    Wei... banyak ker agaknyer duit kat dalam dua banglo tue?? hahaha...

    Bhai/DeeDee NewHope...
    Hahaha.... kat rumah gua pon ader sejuta... tapi sejuta rupiah la... hahaha

    Bhai Noob..
    Tue la pasai... yang buat ramai valuator hangin pasai benda nih la... camana boleh nak dapat pampasan... nampak ketidakadilan jer...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja