Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 June 2013

YB PAS Mana Yang Akan Melompat?

Bhai... Allah Taala punya perancangan... aderlah sebaik-baik perancangan.... Kalulah Allah Taala nak menjadikan satu perkara tue... amatlah mudah bagiNYA...

Okeh... sebelum gua sambung cerita... mari kita sedekahkan Al Fatihah buat YB Kuala Besut yang dah kembali menemui pencipta...

Bhai.... Kalu ikut kedudukan sekarang nih..... satu kerusi sudah kosong dalam DUN Terengganu.... dan keadaan sekarang aderlah 16 UMNO/BN, 15 PAS dan 1 PKR.... Kalu lah Allah Taala mentakdirkan PRK Kuala Besut berpihak kepada PAS.... makanya akan menjadi camnie...

UMNO/BN : 16
PAS : 16
PKR : 1

Kalulah Allah Taala mentakdirkan perkara semacam ini berlaku..... agak-agaknyer aaa... YB PAS mana satu kah yang akan melompat terlebih dahulu...

Betul... kita tak pernah alami situasi sengit macam nih... tapi semua tu boleh berlaku.... Tiada yang mustahil dalam dunia nih... dan gua tak terkejut kalu bukan setakat ader berlaku insiden melompat.... tapi akan sampai kepada terjadinya Kerajaan Campuran.... Kerajaan Perpaduan.....

Hahaha.....

10 comments:

  1. Assalamualaikum, bro

    La ni kedudukan Bn 16, PAS 14 dan PKR 1.

    Kalau ditakdirkan PAS menang, baru la PAS ada 15 kerusi. BN 16 dan PR 16. Masa tu bergantung kat Sultan la.

    ReplyDelete
  2. time cam ni, adun pkr tu bakal jadi anak dara pingitan! semua org nak masuk melamar. terpulang pada anak dara tu nak pilih yang kaki melaram atau pak aji!

    kahkahkah

    ReplyDelete
  3. salah info tu bhai cipan...
    PAS 14 PKR 1

    ReplyDelete
  4. Bhai..

    Lu terOBERDOS la bro...

    MINTA MAAF SKANG!!!..

    kuikuikuikui.. Tu la banyak sgt 'E" sampai tak terbabus infomason :P

    ReplyDelete
  5. ini tahun ada lompat juga ke lompat la puas puas kat dunia kat akhirat takde lompat lompat

    ReplyDelete
  6. Kita tungu dan lihat ketentuan Allah S.W.T.

    Walau ambo tak sokong BN tapi Pada firasat pecaturan ambo BN akan menang.

    Apapun ketentuan Allah S.W.T. jualah penentu segala-galanya.

    ReplyDelete
  7. Bhai tenuk ni geng2 nak buruk PAS Terengganu jer ni, kih2... fakta pun dah auta... ini mesti group khalid samad n the gang ni... tu jaga molek Azam tuuu, menang DUN Bandor, Pusat Khidmat tak buka lagi, tak kan nak suroh orang pas yang buka kot...
    Bhai Tenuk kalau mari teganu, try cakap depan orang Pas teganu Pasal UG, pasal PAS teganu nak gabung ngan UMNO,lama tak kene pulas ekoq tuu... jaga nuar brahim tu nak pakat ngan najib...

    ReplyDelete
  8. Salam C++

    Kita doa sesangat jangan ader mana2 YB PAS atau PKR atau DAP yang melompat.

    Tolong jangan menghasut. Nanti rumah semakin panas walaupun dah pasang air-cond.

    ReplyDelete
  9. Unity Govt lah... Apa lagi? Inilah masanya. Umno kan baik? Umno ni kan membela melayu Islam mcm kata2 para alim ulama pas. Parti lain sosialis dan juga pengedar phil kudha.

    ReplyDelete
  10. Bhai/DeeDee semua...

    Sekali gua tersilap tulis daaa... semua pasai nak cepat... tulis ikut dan jer... nak cepat masuk meeting... itulah kesudahnyer... hahaha...

    Aper-aper pon... harap lu orang maapkan lar kesilapan kecik tue... sebab point yang utama kat sini.... bukan isu berapa bilangan tue... tapi... siapa yang akan melompat.... Hahaha

    Ader ramai yang kata ADUN PKR tue yang akan melompat.... tapi kalu bukan dier yang melompat... aper lu orang nak komen....

    Lu orang ingat ostad-ostad nih sumer yang menang kat DUN Terengganu tak "bernafsu" ker... hahahaha....

    Bhai... biasa kalu gua "bermulut masin" .... hahaha... kalu ader YB PAS yang melompat... lu orang nak kata aper bhai..... hahaha

    Gua gelak jer.... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja