Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 June 2013

Mimpilah

Bhai.... Gua nak bagitau lu... Mimpi lar diorang sumer nih nak boikot proses angkat sumpah jadi Ahli Parlimen... Mimpi jer la... Kalu tak angkat sumpah nanti ... Macam mana nak dapat elaun... Nak dapat pencen Ahli Parlimen...

Lu ingat diorang ader pentingkan idealisma dan integriti ker... Poodah la... Tak kisah la siapa diorang tue... Samer jer..

Cakap depan rakyat konon akan bantu rakyat... Konon akan bersama rakyat... Tapi semua tue lakonan jer... Macam hampeh...

Sebab itu la ... Gua berani jamin takder sekor pon wakil rakyat nih akan boikot majlis angkat sumpah Ahli Parlimen pada hujung Jun nih...

Lanchow la kalu ader yang berani... 

Jangan mimpi lar.....


5 comments:

  1. bhai,

    boikot kang, tak berasap pulak dapur... deme ni mana ada 'income' lain...sian la kat deme... isk kome ni pun...ngeee...

    ReplyDelete
  2. BOikot? Buat kata UAI "Lu telan pil kuda ke?".
    Hinanya MP kita xkira mana2 side pun, sbb boleh beli kete tanpa cukai. Rakyat yg hidup susah pun beli kete bercukai woi...!
    Nak boikot? Jangan harap!
    Side mana pun depa, RAKYAT DIDAHULUKAN utk DISUSAHKAN

    ReplyDelete
  3. ooi, mimpi ke nak suruh MP boikot...miss suru looooooooooooooo.

    ReplyDelete
  4. Satu persoalan Bhai, Boikot ni berkesan ke?

    Kalau takda pembakang dalam parlimen makin sesuka hati Parti pemerintah BN akan luluskan akta2 baru..

    Sebelum ni pun kita tahu BN banyak luluskan akta tengah malam (macam akta kg. Baru, SPR etc.) lepas wakil perlimen PR keluar tido tak datang parlimen etc..

    ReplyDelete
  5. boikot,demo, hartal serta mogok merupakan kaedah alternatif ... mungkin berjaya mungkin tidak... Disebabkan adanya kaedah ini kita tak perlu kepada keganasan...

    Tapi nak buat and join mestilah ada tulur dan sokongan yang kuat... takde tulur kalu jangan mimpilah....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja