Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 June 2013

Penat Lar...

Bhai... Sori pasai tak update blog... Dok dalam tugasan... Susah skit nak cari masa private untuk update blog.... Hahaha... Aper pon gua takmo nak citer pasai Blackout 505 kat Padang Merbok yang pada pandangan peribadi gua sudah kureng momentumnyer... Macam kureng oksigen lar... Hahaha

Sudah tak macam BERSIH 3.0 atau HKR112....

Ader komen yang gua baca tanya mana dier geng LSF dan FRU serta tear gas dan sebagainya... Untuk pengetahuan lu orang... Semua tue memang ader dah... Sudah standby kat beberapa lokasi... Hehehe... Terutamanyer kat kawasan belakang Taman Tasik Perdana... Dan dikawasan Parlimen...

Maleh aaa nak citer ... Penat lar ...

Gua cuma nak citer tentang jerebu... betapa bongkaknyer kita manusia nih... sombong dan ta'ajub..... rasa hebat... dan selalu pandang rendah kat binatang waima kepada katak sekalipon...  Punya la berlagak manusia nih... Sampaikan mungkin dalam setahun tue tak pernah pon berdoa kepada Allah Taala mintak diturunkan hujan bagi membasahi bumi... Punya la bongkak...

Last-last ... Baru padan muka... Cuaca yang panas... Kering... Malah berjerebu dan mendatangkan pelbagai penyakit berasaskan kepada masalah pernafasan... Masa nih baru la ader ingat skit... itu pon tak  tau la selama mana nak beringat tue...

Bila jerebu melanda baru nak ingat berdoa kat Allah Taala mintak turunkan hujan... Hari lain lupa nak berdoa.. Katak dan kodok hari-hari berdoa kepada Allah Taala minta diturunkan hujan. Tumbuhan pon samer berzikir dan berdoa mintak diturunkan hujan...

Demi kemuliaan dan keberkatan doa-doa haiwan, serangga dan tumbuhan... Maka Allah Taala pon menurunkan hujan... Dan yang berbondong-bondong menyebat dan menggunakan air hujan aderlah manusia... Wei ... Tak malu ka... Takder perasaan malu ka... Mintak hujan takmo... Berdoa takmo... Tapi hujan yang turun atas doa haiwan, serangga dan tumbuhan pandai plak lu orang kebas.... Aper daaa

Malu la sikit bhai.... Malu aaa...

6 comments:

  1. bhai,

    himpunan blackout 505 padang merbuk bagi gua agak kurang dari segi jumlah kehadiran kerana punca utama - jerebu! kuasa Allah tiada yang dapat melawannya. ramai yang tidak dapat datang kerana khuatir kesihatan terjejas.

    tapi dari segi semangat/spritual, semua tetap di tahap terbaik! bg yang hardcore, tiada alasan untuk menjustifikasikan ketidakhadiran. bagi gua personally, momen terbaik semalam ada lah berarak dari sogo ke padang merbok. bila melihat semangat peserta dan realiti bahawa majoriti tiada 1 pun peniaga di jln TAR yang menutup pintu kedai walaupun jalan dihurung ribuan demonstran, sudah cukup puas hati bagi gua. selama ni terbukti, mereka tidak takut/rugi dengan demo sebagaimana di dakwa oleh pihak media sinun.

    sekian melaporkan.


    p/s time ni la khidmat Ibrahim Ali sebagai katak sangat2 diperlukan untuk turunkan hujan. ngeee....

    ReplyDelete
  2. kes jerebu pulak ada cerita beberapa kompeni dari malaysia terlibat dalam pembakaran ? betoi ka ? ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  3. bro C++ ,
    Pendapat gua ,
    PKR byk sgt buat perhimpunan , dalam masa yang sama topic asyik sama.Bash BN dan cerita tentang keburukan BN dalam masa yang sama mereka tak nak pulak mencerita kan kelemahan mereka.mereka juga tak menceritakan apa sumbangan untuk negeri masing2 , cuba cerita pkr sekarang nak buat ini itu untuk rakyat. baru rakyat tahu , baru rakyat akan sokong. cuba tengok tan sri khalid ,beliau tidak turun pun tapi beliau buat kerja.

    Memang perhimpunan ni gagal atas dasar PKR sendiri.percaya la. kalo mereka asyik buat perhimpunan. orang tak suka ,dan akan tolak PKR. ternampak 1 kegilaan kuasa.

    p/s:dengar citer Sime Darby terbabit dalam pembakaran & Indonesia dah standy army ,betui ka bro? gua tgok dalam military page indonesia kt fb,siap dah standy takut2 ada pape kes. hahaha..

    penjejak

    ReplyDelete
  4. 30:41. Telah nampak kerusakan di darat dan di laut disebabkan karena perbuatan tangan manusia, supaya Allah merasakan kepada mereka sebahagian dari (akibat) perbuatan mereka, agar mereka kembali (ke jalan yang benar).

    memang ada manusia yang belagak pun lupa diri hidup atas bumi milik Allah ni.terlupa diri itu siapa yang ciptakan lengkap semua sifat sebagai manusia.setiap tahun ada manusia dah jemu udara bersih suka pula udara berasap

    ReplyDelete
  5. konfem ko berjaga pakai topeng anonymous kan. hahahaha.

    ReplyDelete
  6. Bhai c++,

    dah tua la bhai, pasal tu cepat letih...ha ha ha

    cam black 505 juga la bhai, kurang O2, sebab jerebu banyak jadi SOX, NOX kan... hahaha

    Makhluk nama manusia memang sombong dan bodoh serta degil...kecuali bagi yang beriman kepadaNYA...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja