Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 June 2013

Betul Dah Nih

Bhai... Aper yang Pengarah Pelajaran Johor nih cakap ader betulnyer.... kena ader pengasingan.... antara peribadi dan kerjaya.... cuma aper kata ianya juga dipakai di negeri-negeri yang Kerajaan Negerinya aderlah Pakatan Rakyat.... Hahahaha

Aper ker bodoh la Pengarah Pelajaran Johor nih.... dari sebelum Merdeka lagi dah aktivis yang menggerakkan perjuangan menentang Kerajaan (masa tue British la) semua bergerak bermula dari sekolah.... dari institusi pendidikan....

So.... macam la kat Johor tue takder UMNO dan BN memperkudakan sekolah dan sebagainyer untuk tujuan politik mereka....  Nampak sangat la buta kayu Pengarah Pelajaran Johor nih.....  macam mana la dier nih boleh jadi Pengarah Pelajaran.....

Patutnyer dier nih cuma jadi Pembantu Am Rendah (PAR) jer...... hahahaha.... itu yang selayaknyer.... hahaha ....


5 comments:

  1. observer team... hahaha
    KDN, PDRM, SKMM, MKN, MINDEF, dan terbaru team JPN JOHOR... Bila depa nak suruh semua jabatan tubuhkan unit pemantau... jangan tunggu keadaan dah teruk baru nak ambil langkah proaktif cam JPN Johor... KSN tunggu apa lagi... takkan cikgu je, kesian lar kat kerani, jurutera, arkitek, akauntan, doktor, jururawat dan macam macam kakitangan kerajaan yang lain... depa nak juga dipantau... tapi jgn lupa untuk 'likes' dalam FB tue... ha ha ha

    ReplyDelete
  2. manusia suka pantau orang lain tapi bila diri sendiri pun kena pantau mula nak jadi sasau - manusia

    ReplyDelete
  3. "Anti-Kerajaan" tu macamana?

    Adakah jauhi rasuah, membuat kebajikan tu akan jadi Anti-Kerajaan kalau kerajaan tu korup dan zalim?

    Umum sangat difinasi anti kerajaan ni..

    ReplyDelete
  4. Ni masalah bila baby boomer yg ada kat atas tak mahu memahami aspirasi Gen X-, Gen-Y.

    Gen-X.

    ReplyDelete
  5. Ni masalah bila baby boomer yg ada kat atas tak mahu memahami aspirasi Gen X-, Gen-Y.

    Gen-X.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja