Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 June 2013

Singapura Buat, Malaysia Ikut

Bhai... Hahahaha..... kalu lu nak tau... esok akan ader satu meeting tergempar.... meeting kat mana... dan agensi mana tue gua tabley nak citer lebih... tunggu pengumuman dari diorang sendiri lar.... hahahaha.... Meeting tue berkaitan dengan isu Perlesenan Laman Web di Singapura yang dah mula beroperasi.... Hahaha...

Mula-mula gua ingat Malaysia setakat buat gempak jer ... rupanyer sudah ader desakan di peringkat "atasan" yang mahukan sistem Perlesenan Laman Web ini dikaji dan diadaptasikan serta digunapakai..... mmmmm.... aper daaa...

Satu perkara yang gua nak bangkitkan.... dalam kes Singapura.... kalu laman web @ media online yang mempunyai trafik sebanyak 50 ribu visit sebulan dikehendaki mendaftar dan membayar bon ... maknanyer... even laman web @ media online yang berkaitan dengan agensi kerajaan pon patut kena daftar dan bayar bon yang samer.... Hahaha... baru la adil.... takkan sebelah pihak jer kena....

Kalu benda nih jadi kat Malaysia..... kita patut desak semua laman web kerajaan dan GLC juga kena bayar bon.... termasuklah laman web radio online milik Kerajaan seperti Jakim TV.... dan semua duit bon itu perlulah diletakkan dibawah pemantauan Parlimen.... even laman web hansard Parlimen pon patut kena daftar dan bayar bon....

Biler dah kena semua laman web (kerajaan dan swasta serta peribadi) kena bond..... baru la ader akai kat Kerajaan Malaysia untuk kensel benda nih... hahaha.... Amacam... lu orang stuju tak kalu benda nih nak dibuat di Malaysia.... biar semua laman web Kerajaan dan NGO macam JATI dan PERKASA pon kena bon.... hahahaha... baru glabah nak cari duit bayar bon.... hahahaha

Kalu semua duit bon tue diletakkan dibawah agensi Kerajaan Malaysia... mau ader yang kena songlap nih.... hahaha...

Berkaitan : Rakyat S'pura berhimpun bantah pelesenan laman web

P/S : Gua ader satu idea untuk rakyat Singapura.... lepas nih kalu nak tulis berita tentang Singapura... tapi takmo nak kena bayar bon tue ... tak payah tulis perkataan Singapura... tetapi gantikan dengan perkataan Temasek ker... atau Pulau dihujung benua Asia ker.... hahahaha.... biler takder tulis perkataan Singapura... maka diorang tabley nak argue yang kiter tulis tentang Singapura.... samer macam biler gua tulis tentang dewa.... hahahaha.... tabley nak argue la... pasai gua citer pasai dewa dan dewata raya... kalu ader yang marah dan perasan... maknanyer diorang mengaku la yang diorang tue dewa atau dewata raya.... hahaha

Mau ka diorang mengaku yang diorang tue dewa atau dewata raya.... hahahaha....

4 comments:

  1. bhai,

    bab merapu meraban ni cepat je depa nk ikut, selagi boleh nak selamat btg lanchow..eh btg tengkuk masing2. tapi bab banteras rasuah, integriti mampus idup balik masuk neraka 3 -4 kali pun depa wat dekkkk je! tang depa boleh pulak nk ikut singapore, bila belah side sini, mula la tuduh ejen asing, ejen singa'pork' la pulak??!!

    memang cam gampang perangai!! tuihh!!

    ReplyDelete
  2. Gila ah mcm ni. mcm mana pengiraan mereka nk buat. ni tax bangang org panggil

    ReplyDelete
  3. Lu mesti lawan benda ni bhai. We must l@@k it in BIGber picture.. Kat Mess-ya depa (UmNO-BN) akan guna benda ni untuk sekat suara alternatif/ hasetan (haha..konon hasutan).

    Harap benda ni bawak ke Parlimen untuk dibentangkan & harapnya tak lulus, lah!

    Free our Inter-net ! Don't let the darkness force in ! haha

    ReplyDelete
  4. mengikut rule kat singapore laman yang high access aje kan kena lesen ke apa ni? kalau laman yang takda pengunuung tak kena haha..

    So kena stop la counter dan juga disenarai dari google supaya laman kita low profile.. hahaha..

    ntah la aku pun tak paham.. semua kena tol dulu masa zaman bijih timah pakau singau singai kena tol sekarang highway kena tol.. idea pun kena patent kena tol kalau nak pakai.. musim internet pun nak kena tol juga hahaha..

    Alhamdullilah banyak nikmat Allah bagi tak kena tol..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja