Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 June 2013

Mabuk Ketum Punya Menteri

Bhai..... Shahidan nih tengah mabuk ketum ka.... Hahaha.... statement Menteri mabuk ketum nih boleh pakai ka.... rasa gua lar.... statement nih secara otomatiknya telah menghina YDP Agong....  Hanya YDP Agong jer yang endorsekan siapa jadi PM..... dan dalam perlembagaan .... mana boleh kaum Cina jadi PM.... dalam perlembagaan cuma kata kaum Melayu/Islam jer... yang lain takder.... sori aaa....

Sah la Shahidan nih menteri mabuk ketum.... statement tahap bangang nak mampus... Itu hari kecoh satu Malaysia nih.... NGO (K) dok kecoh kata kalu Pakatan Rakyat menang PRU13... abis la Cina jadi PM..... nih aper ke jadahnyer UMNO plak nak bagi chan kat Cina jadi PM...

Mana pergi PERKASA, JATI, JMM, PPIM..... takkan semua sudah dikawtim oleh Shahidan Kassim nih.... takkan semua NGO (K) nih sudah takder telor.... hahaha.... lawak aaa..

Aper daaa..... mabuk ketum punya menteri pon ader jugak ker... hahaha....

Mabuk Ketum Punya Menteri

5 comments:

  1. bhai,

    sebetulnya, gua takde hal langsung bangsa apa pon yang jadi piem Malaysia ni as long as wajib beragama ISLAM dan BERAMAL dengan syariatnya.

    kalau melayu + islam tapi perangai macam org umno la ni, hancus juga. dari Malaysia merdeka sampai la ni, kaum tu jugak yang pegang kuasa, kan... islam ic?

    kalau cina/india/kadazan/iban etc + ISLAM dan beramal dengan syariatnya, go ahead la, ada apa hal... kita semua lahir dan bakal mati di sini, InsyAllah, kenapa perlu diwujudkan kelas dan kasta sesama kita?

    percayalah, 1malaysia or malaysian malaysia or bangsa malaysia takkan tercapai selagi ada dalam sanubari kita perasaan dengki dan curiga sesama kita.

    Allah dah berpesan yang tidak dijadikan kita manusia ini berbangsa2 melainkan untuk saling mengenali antara sesama kita. khalas.

    ReplyDelete
  2. hahahaha.... aku syak dia tali barut langkasuka. terlebih ketum masa buat statement. nanti aku report kat TONGKU.

    ReplyDelete
  3. barua ni bila dah dapat jawatan apa lagi yang diharapkan ? ikut saja mana tali ditarik melalui hidung! ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  4. Bhai...

    nasib baik dia tak keluarkan statement nie before PRU 13 hari tu, kalau tak, sure menang besaqlah BN... habis semua Cina swing ke BN...

    COBOL

    ... Melayu kampung tak swing sebab berita nie hanya keluar kat suratkhabar Cina je...

    ReplyDelete
  5. Bhai kata-kata ini adalah untuk mewujudkan 1 parti BN :) umpan CINA jadi PM.

    Tapi dalam sejarah Malaysia bukan Melayu aje la boleh jadi PM ada India dah jadi PM pun huhu.. :)

    Tapi dengan syarat masuk Melayu le :)

    Mana kita tau esok Cina pertama jadi PM Malaysia macam Riduan Tee huhu..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja