Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 June 2013

Anwar Ibrahim Punya Salah

Bhai .... lu ader dapat Netbook 1Malaysia.... hahahaha... ala.. yang diberikan oleh puak-puak UMNO/BN pasai nak pancing sokongan itu hari.... hahaha.... kalu dapat... errr.. elok lagi ker Netbook 1Malaysia tue?? Hahaha... sebab gua dengar banyak citer yang semuanya macam hancai bancai.... hahahaha....

Errr... saper yang membekalkannyer aaa... saper pengedarnya aaa... saper pengilangnyer aaa..... hahaha... ini semua pasai nak untung tahap "dewa jalan duta" ... tue yang jadi bisnes kroni UMNO/BN macam haramjadah nih.... hahaha.... margin untung kena paling kurang pon 100%.... hahahaha.... Netbook diberikan spek paling cikai... supaya boleh caj harga mahal ngan Kerajaan Malaysia.... hahaha

Bayangkan... Netbook boleh dioder kat China pada harga RM299 sebijik.... siap dengan Windows CE operating system..... tapi... diedarkan pada harga RM900 seunit sebab diubah sistem pengoperasiannya kepada Windows 7..... tak giler kentang ker untung macam tue.... hahahaha.. Itu paling cikai... yang lagi hebat gua dengar... diorang caj harga RM1200 sebijik tue.... hahahaha ....

Gua pakai Netbook Acer Aspire One dah masuk 3 tahun dah... okeh jer jalannyer... bawak kesana kesini... harga masa beli dulu cuma RM899 jer.... Operating System cuma Windows 7 jer.... hahaha.. tapi okeh lar buat kerja dan presentation... kecik dan mobile.... hahahaha ...

So... bagi kes Netbook 1Malaysia nih... gua rasa mesti Anwar Ibrahim punya salah nih.... hahahaha... betul... ini mesti salah Inche Anwar Bin Ibrahim....  walaupun yang membekalkannyer mungkin Inche Hadi bin Awang.... hahahaha ..... ader paham ka???


1 comment:

  1. bhai,

    rebranding cara UBN. amik mitsubishi jadi proton, 1israel jadi 1malaysia dan dan dan... (korang tambah la sendiri, berlori2 contoh, malas aku nak tulis) tukar sticker je, tadaaa dah ngaku sendiri nye produk. giler kentang senang keje, tapi untung mark up tahap 'dewa jalan duta'! kahkahkah

    yang diperbodohkan jadi mangsa? marhaen jugak... ;(

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja