Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 June 2013

Murahnya Harga Proton Saga

Bhai.... pergh.. biler dengar harga yang Proton Umumkan untuk Proton Saga SV.... bagi yang tak tau semua kata memang murah... Hahahaha... murahnya harga Proton Saga... tak sangka betul lar.... memang murah.... hahahaha.... diorang cakap la.... hahaha....

Wei.. gua nak bagitau satu benda... pada 2000 ... Proton Saga Iswara 1.3 A/B full spec metallic dijual pada harga RM36,000.00 ... campur duit interest bank macam tue... (cam haram punya interest bank) .... yang dikenakan pada 7% interest selama 7 tahun ... jadi kalu tak silap aaaa.. harga sekitar RM53.640.00 ... Interest bank jer sudah  RM17,640.00 .... hahaha .... untung jadi bank... makan riba jer... Memang untung...

So..... mana ke jadahnyer harga sudah murah.... melainkan interest bank jer dah kureng jadi sekitar 2.5% hingga 4% interest....  pusing balik semua macam haram jer.... samer jer harganyer.. tak jauh mana pon turunnya... Errr... Ader turun ker harganyer???

Oh yer.. gua silap... gua compare spec harga Saga Iswara 1.3 A/B (Manual) dengan Saga SV 1.3 (Auto) .... hahaha... patutnya gua compare harga Saga Iswara 1.3 A/B (Manual) dengan Saga SV 1.3 (Manual)..... Hahaha... tapi... lu jangan lupa bhai... masa tue (Tahun 2000) ... nilai RM kita berbanding USD adalah pada RM3.8 berbanding USD$1 .... bukan macam sekarang tahun 2013..... Hahahaha... sekitar RM3.3 berbanding USD$1 ...

So patutnya harga sebenarnya aderlah samer jer.... hahahaha... takder perubahan pon..... hahahaha... lawak aaa...

Aper pon mungkin gua silap kira dan compare... hahaha....  cuma sepatutnya.. harga Proton Saga SV nih sepatutnya diletakkan pada harga RM25,000.00 hingga RM29,000.00 kalu betul lar Kerajaan BN nak tolong rakyat Malaysia.....

Dan harga Perodua Viva plak diletakkan pada harga RM18,000.00 hingga RM25,000.00 .... kereta kecik jer..  penggunaan besi tak sebanyak Proton Saga SV....  takkan la tabley nak murah....  sebab kalu lu nak tau... harga sebenar Perodua Viva setelah keluar dari kilang aderlah antara RM15,000.00 hingga RM18,000.00 ....... mana gua tau harga nih.... hahahaha.... ader la toyol bagitau... hahahaha



7 comments:

  1. Biasa la Bhai nak untung cekik darah saudara sendiri.. :)

    Tu sebab proton boleh jual murah kat oversea spec oversea lebih tinggi dan berlualiti dari kat malaysia.. walau jual murah dari kat malaysia masih untung lagi

    Jadi yang jual kat Malaysia ni lagi la untung double2 triple.. sebab spec dalam negara low sikti dari versi export..


    ReplyDelete
  2. bhai,

    ni proton apa beza ngan proton yang lain2? enjin pasang sendiri?

    ReplyDelete
  3. biasa la bhai , kalau malaysia jual kereta tempatan murah , hilang la title penjual kereta BUATAN TEMPATAN termahal didunia . kah kah kah .

    ReplyDelete
  4. kan Kereta Nasional tu kereta import (setanding kereta audi kan...) jd ada duti import juga la. Mmg la camgitu reganye. huhuhu

    ReplyDelete
  5. business der....standard la...anak kera di hutan disusukan anak dirumah mati kelaparan

    ReplyDelete
  6. Gua rasa rega patut (people-friendly) Proton SV, inc, otr, sekitar RM22k for 1.3(M) varies to 26k for 1.3(A), top~

    Viva tu ..lmao...dah out dated patut kira obsolete model dah, rega patut bawah RM20k for its SE!


    ReplyDelete
  7. menteri/kerabat/anak menteri/taikun2 bisnes tak pandang pon kereta tempatan... hahahahahahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja