Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 June 2013

Tunggu Ada Yang Mati Dulu

Bhai... Inilah Malaysia... Aper sajer benda pon nak kena tunggu ada yang mati dulu... Contoh.. Kalu ader lampu isyarat trafik yang rosak... Diorang takkan repair cepat melainkan kalu ader yang dah mati dulu pasai eksiden sebab lampu isyarat yang rosak.. Aiyark...

Gua ingat lagi dulu masa gua tinggal di TTDI Jaya Shah Alam sekitar tahun 2000 ... Lampu trafik kat simpang Politeknik Shah Alam tue direpair seelok jer satu eksiden maut kat situ... Walhal dah di report dua hari sebelumnya... Yang best tue diorang repair masa tue jenazah mangsa masih lagi kat dalam kereta yang remuk..... Mmmm

Nih ha... Tentang jalanraya untuk ke Kapit... 56 tahun bhai orang terpaksa guna bot ekspress.... Takder saper nak buat jalanraya... Tapi elok plak selepas bot ekspress eksiden dan ader yang mati... Laju jer diorang release bajet nak buat jalanraya... Macam haramjadah jer... Semua nak kena tunggu ada yang mati dulu...

Aper daa... Bila la nak berubah mentaliti camnie...  Jambatan runtuh... Masjid runtuh... Lightning arrestor runtuh... Aper lagi lepas nih... Agak-agaknyer la... Pembangunan di Malaysia nih semua kena tunggu ader yang mati dulu...

Patut la pon masa gua kecik-kecik dulu ... Ader orang cerita... Kalu nak buat jambatan... Diorang kena amik kepala budak dipotong dikerat dan ditanam kat kawasan jambatan (gerotak).... Hahaha.... Sampaikan ader satu istilah... "Benggali Potong Kepala" seingat gua la masa kecik dulu.... hahaha

Pembangunan dan infrastruktur di Malaysia perlukan pengorbanan nyawa... Hahaha... Kalu tidak tabley nak jalan .... Hahaha... Giler ker aper nih?????

4 comments:

  1. Salam C++

    Melayu konfius benggali, gurkha (nepalese) dan sikh. Sumer kerja dengan British, bunuh orang Melayu. Langsung demer dikira sama.

    Potong kepala tu satu metafora jer, metafora kerjaya 3 spesis tersebut. Tapi orang kg guna utk menakutkan budak2.

    Maaf ye bagi puak benggali dan sikh. Nasib komer ler.

    ReplyDelete
  2. 61:3. Amat besar kebencian di sisi Allah bahwa kamu mengatakan apa-apa yang tiada kamu kerjakan.

    salah satu budaya yang dah lama ujud bila ada bahana baru ganti yang lama atau pun ada seruan dari puak yang ada bisa baru segera di usahakan agar ganti yang dah tak berfungsi

    ReplyDelete
  3. Perkara ini boleh berlaku kepada sesiapa sahaja.
    Pihak bertanggungjawab perlu mencari penyelesaian terbaik untuk permasalahaan ini.
    Jangan asyik menyalahkan Perdana Menteri , Timbalan Perdana Menteri , Menteri berkenaan atau BN shj.

    ReplyDelete
  4. najib bini rosmahJune 17, 2013 at 3:03 PM

    Hahaha... Alasan tipikal sebelum ada yang kojol akibat tak prihatinnya wakil rakyat...
    Takdak peruntukan..
    Duit guna untuk benda lain...
    Rakyat diutamakan bro....
    Pemimpin relaks naik jet peribadi...
    Minyak, berak, kencing, makan, minum ditanggung cukai rakyat...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja