Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 June 2013

Boleh Masuk Neraka

Bhai..... benda nih gua amik dari satu blog nih.... aper yang diceritakan olehnyer tentang perkara nih memang betul... gua tau benda nih... Sesuatu yang biasa kita buat secara sambil lewa... gua pon tak terkecuali... amik ringan terhadap doa (walaupun doa makan)

Gua ader jugak jumpa tuan guru dan ostad yang jugak buat sambil lewa semasa nak menikmati hidangan.... Macam hampeh jer.... Maha Suci Allah yang telah menurunkan rejeki... Tiada daya dan upaya kami melainkan Rahmat dan Ihsan dari Allah Taala semata-mata....

#Makan tapi tak syukur, boleh masuk neraka.

#Makan tak licinkan, tak sampai habis, membazir boleh masuk neraka.

#Makan/minum tinggalkan sikit, stendet, nak ikut barat, boleh masuk neraka.

#Makan/minum tinggalkan sikit sebab takut orang kata pelahap, kebulo’, takut manusia lebih dari takut Allah, syirik, boleh masuk neraka.

#Makan rejeki Tuhan, pastu derhaka dengan Tuhan, bakal masuk neraka.

#Makan tak kira halal, haram dan syubhat, boleh masuk neraka.

# Makan banyak-banyak sampai mudarat boleh masuk neraka.

# Dah tau benda tu pantang, boleh menjejaskan kesihatan, makan juga. Seperti dah ghout, ‘belasah’ sea food kaw kaw. Atau kencing manis, dok minum ‘pepsi’ lagi… Boleh masuk neraka.

2 comments:

  1. 4:56. Sesungguhnya orang-orang yang kafir kepada ayat-ayat Kami, kelak akan Kami masukkan mereka ke dalam neraka. Setiap kali kulit mereka hangus, Kami ganti kulit mereka dengan kulit yang lain, supaya mereka merasakan azab. Sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.

    jangan hina ayat ayat Quran bahaya menanti manusia yang buat begitu

    ReplyDelete
  2. Samalah kita Bhai, selalu lupa... pasai Tu lah Rasullulah yang maksum pun minta ampon kat yang Maha Pengampun tiap-tiap hari, kita yang degil dan bodoh ni, malas nak buat...
    Bukan setakat makan, malah nak bersetubuh kena baca doa... hahaha... Hidup ni ibadah... dari buka mata sampai tutup mata...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja