Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 December 2012

BANJIR : Diskaun Harga Murah Al Ikhsan Kuantan

Bhai..... banjir besar dah melanda Kuantan... dan banyak kedai dah dimasuki air... dan banyak jugak jualan yang dah kena air banjir...  Contoh paling teruk kalu berniaga alat tulis... hancuss... rosak... kertas dan peralatan banyak jahanam... Bagi yang berniaga bahan yang takder masalah dengan air ... contohnyer kain baju ker... peralatan sukan ker... masih lagi boleh diselamatkan...

Cuma.... bagi kedai yang dah kena masuk air tue dan barangan dah terendam dalam air banjir kilat yang kotor tue.... hehehe... seeloknya jual la stok tue pada harga diskaun.... Macam kedai alatan sukan Al Ikhsan di Kuantan tue la... ala... yang kena banjir kat kawasan Megamall tue.... aper salahnyer kasi jual barangan tue pada harga diskaun...

Sebab barang dah kena air banjir... takkan la nak jual pada harga stendet lagie... kasi chan la ... lagipon lu orang boleh claim insuran pasai banjir kan... errr... ker bencana alam tak termasuk dalam coverage insuran... itu macam kalu... baik tak payah amik insuran... bayar mahal... tapi tak cover... aper daa...

Kalu lu orang nak tau... industri insuran dan takaful la yang paling parasit dan kapitalis.... premium kena bayar... lambat kena potong atau void... tapi... biler mau claim... sama ader buat-buat lambat.. atau kasi kurang boleh claim... atau cari jalan tak bagi pelanggan claim.... ini modus operandi semua syarikat Insuran dan Takaful.... samer jer...

So.... aderkah Al Ikhsan Kuantan akan bagi diskaun harga murah akibat banjir di Kuantan? Ini kita kena pi tanya la .... hahaha


2 comments:

  1. bab insuran ni, mmg hangin satu badan. Gua accident tu ari, 3 bulan kete gua dok dlm bengkel sementara nak tunggu kelulusan insuran. Gua ugut nak bawak gi court, soknya pagi2 lgi tepon bagi tau dah lulus gua punya calim. Hampeh betul.

    ReplyDelete
  2. Bhai BunBinBan...

    Gua dah kena dah tahun 2008 dulu... sudah la gua eksiden.. claim ... tapi kena bayar tambahan... pasai claim tak cukup nak cover... cam haram kan... walhal gua cover harga lebih dari harga kereta...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja