Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 December 2012

Khir Toyo Ditahan Dipenjara Kajang

Bhai.... Lu tau kan Khir Toyo dah dijatuhkan hukuman penjara setahun ... Khir Toyo nih biler plak nak masuk Penjara Kajang nih... Rasanyer dah lama dah jatuh hukuman penjara setahun untuk dier... Kenaper langsung tak kena masuk penjara sampai ke hari nih... Kenapa Hakim berlembut sangat dengan Khir Toyo nih... Dier rasuah ratus juta la...

Nih kes Umar Muhammad Azmi plak.. Kes kecik jer... Kes dengan pegawai DBKL yang berlagak macam anggota PDRM... Pun boleh kena penjara ka... Stakat denda tak boleh ker... Aper la kerek Hakim yang tak pandai nak guna budi bicara.... Pastur langsung tak bagi tangguhan hukuman untuk proses rayuan.. Terus antar pi masuk penjara...

Kenaper dalam kes Khir Toyo boleh ader penangguhan hukuman sehingga proses rayuan selesai... Kenaper dalam kes Umat Muhammad Azmi tabley...

Kami menuntut Khir Toyo dipenjarakan... Solidariti buat Khir Toyo agar masuk penjara Kajang untuk terima hukuman... Sila jalankan keadilan untuk Khir Toyo... Dia perlu menjalani hukuman penjara setahun sejajar dengan hukuman kes rasuah dia...



1 comment:

  1. Bhai... lu kena paham, mamat kes DBKL tu tak fail rayuan bertaraf VVIP...

    Khir Toyol fail rayuan... sementara menunggu kes rayuan... yabedabedooo... dulu kat luar...

    Silap haribulan, pendaftar mahkamah kata fail hilang, hakim pulak tertidur, lastly senyap macam tu jelah... hahahahha...

    Lu macam tak paham2 undeng2 negara Malangsia nih ada 2 darjat beb...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja