Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 December 2012

Canselor Universiti Cuma Boneka?

Bhai... gua nak story sama lu satu mender..... Lu tau kan... kalu dalam Universiti... tingkat paling atas dalam perjawatan di Universiti adalah Canselor.... dibawahnya aderlah Naib Canselor dan akan ader beberapa Timbalan Naib Canselor...

Biasanyer yang terlibat sepenuhnya dengan operasi Universiti adalah Naib Canselor (NC) dan Timbalan Naib Canselor (TNC) ..... memang diorang nih la yang banyak terlibat dalam banyak benda.... even urusan kewangan dan akademik pon diorang akan terlibat dan amik tau...

So.... aper sebenarnya kerja Canselor.... hahahaha.... part yang nih best kalu nak dikupas.... hahaha

Canselor Universiti sebenarnya adalah boneka jer..... tak percaya ka.... hahaha....  Tandatangan Canselor pon kadang-kadang tak berapa nak digunakan..... even dalam skrol ijazah tue pon ader kes yang cuma ader tandatangan Naib Canselor... kalu ader pon tandatangan Canselor... biasanyer cuma untuk beberapa kes jer....

Seperti... tandatangan dalam skrol PhD dan Masters ... Dalam skrol Ijazah atau Diploma... hahaha... mimpi la kalu ader tandatangan Canselor.... hahahaha

Kerja Canselor nih kalu lu orang nak tau... cuma bagi pingat skrol jer... itupon cuma untuk yang dapat PhD dan Masters.... dan ader berapa orang sangat lah setiap kalu majlis konvokesyen.... Takdernyer orang tua tu nak berdiri berjam-jam nak bagi kat beribu student yang dapat skrol tue.... hahaha...

So..... maknanyer... Canselor nih cuma stakat pak pacak bagi pingat skrol jer.... hahaha ... lebih dari tue takder makner.... boneka ker.... hahaha....

Lu ader paham ka gua punya metafora nih ..... hahahaha (Happy Birthday To You Today .... Hahaha)

3 comments:

  1. maaf cakap kerjanya goyang kaki
    universiti tu pulak kalau dah nak jemput cansellor sendiri kena spend pulak duit kadang sampai berpuluh ribu utk event

    takkan si cansellor nak mai dgn event cikai2
    tunggu awal tahun ni, university yg aku keja ni nak buat special konvo
    expected spending sampai berjuta

    dah cansellor jadi agung
    abeh anak beranak bodyguard pon kena serve
    kalau menjadi kes ni, memang meletup pulak puak ni

    ReplyDelete
  2. Bhai Taufik...

    Statement gua tue double meaning la bhai... hahaha... gua ader tembak tue...

    ReplyDelete
  3. what to do, memang nasib orang melayu macam tu. konvo pun satu kerja yg membazir....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja