Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 December 2012

Caruman Sukarela KWSP

Bhai ..... dulu masa gua jadi "askar upahan" .... gua dibayar dengan upah yang lumayan... agak tinggi jugak.... tapi.. takder potongan KWSP .... melilau gak cari tempat nak buat simpanan masa hari tua.... yer la... nak simpan dalam bank... sure kena withdraw biler-biler sesak jer... jadi masa tue gua amik kesimpulan.... gua beli saham .... gua beli SSP BSN .... dan gua buat deal ngan KWSP untuk buat caruman sukarela...

Dapat la menyimpan skit untuk hari tua.... tapi duit dalam akaun 2 kat KWSP dah susut skit... pasai buat modal beli rumah... hahaha.... la nih dalam proses nak kembung balik....

Cuma satu jer yang skrang nih gua rasa tak best... kenaper KWSP nak sekat plak maksima simpanan setahun caruman sukarela kepada RM60k sahaja.... tak aci la camnie... suka kiter la nak simpan setahun banyak mana.... kalu gua dapat payment macam "askar upahan" tue lagie... patutnya takder masalah la kalu gua nak simpan lebih dari RM60k setahun...... Kenaper dulu masa gua buat caruman sukarela... boleh plak gua masukkan lebih dari RM60k setahun ... aper rasionalnya kena sekat nih.... tak aci la...

Suka kita la kan nak masukkan duit banyak mana.... ker KWSP takut nak bayar dividen tak tau nak cekau mana.,..... hahaha


No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja