Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 December 2012

Bank Negara Malaysia Proksi UMNO/BN ?

Bhai.... baru la gua dapat relatekan aper citer Bank Negara Malaysia nih dengan Genneva.... Hehehe... rampasan emas dan pembekuan aset tue semua ader citer disebaliknyer... hahaha.... Mula-mula gua ader terpikir mesti ader agenda kenapa tetiba jer... Bank Negara Malaysia (BNM) serbu dan rampas segalanya daripada Genneva...

Walhal... selama nih diorang buat derk jer dengan Genneva....walaupun dari awal lagi diorang tau masalah yang akan dihadapi oleh Genneva nih... Samer la jugak dengan VGMC... yang gua rasakan tak berapa lama lagi akan kena gak... hahahaha.... Itu belum lagi masuk kes Public Gold.... hehehe... panjang citernyer...

Kenaper semua yang ader kaitan dengan emas (Gold) jadi sasaran... hehehe..... sebab ... semuanya pasai value... nilai... dalam Ringgit Malaysia... hahaha... mewah tue.... Kalu lu orang tak percaya.. cuba semak beberapa kes besar lain dan tengok timeline dier... ader samer tak dengan mana-mana PRU .... hahaha

Semuanya pasai untuk menyediakan dana pilihanraya.... hahaha... tarak caya ka.... kalu tarak caya... cuba lu baca artikel yang gua rembat dari Sinar Harian nih....


Bhai.... setiap sesuatu tue ader citer disebaliknyer... hehehe.... dan sekarang dah macam terdedak sedikit demi sedikit isu disebalik isu... dimana Bank Negara Malaysia nampaknyer dah menjadi proksi UMNO/BN.... Sebab UMNO dan BN tue cuma parti politik... takder kena mengena dengan Negara... hahahaha.... ader beza tue... atau memang Awang Adek nih pemikirannya samer dengan "awang bersaiz adek" dier yang dalam seluar tue.... hahahaha

2 comments:

  1. umno ni makin lama makin bebal
    buat benda2 yg makin orang meluat

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja