Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 December 2012

Makin Rojak Sistem Pendidikan Di Malaysia

Bhai... Najib Razak dah buat cadangan bongok dan bangang dah... Nih pasai nak meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris dikalangan pelajar... Najib Razak nak amik plak tenaga pengajar dari India... Hahahaha ... Makin rojak la sistem pendidikan negara nih...

Macam la Najib Razak tak tau yang telo bahasa (lenggok percakapan) dalam Bahasa Inggeris orang India agak pekat dan darat... Lagi tak paham la bebudak nanti... Hancuss... Daripada pandai terus jadi pandir... Hahaha

Aper salahnya amik diperkemaskan sistem yang ada dimana guru-guru bahasa Inggeris dilatih sebaiknya oleh tenaga pengajar dari England.. Sebab sistem kita berasaskan England English..

Bukankah ini lebih bagoosh... Bukankah ramai guru kita dah mendalami TESL (Teaching English as a Second Language).... Aper salah yer kita ubah dan mantapkannya menjadi TEPL (Teaching English as a Primary Language)...

Aper-aper pon gua tak stuju pengajaran dan pembelajaran matapelajaran Sains dan Matematik dipaksakan didalam bahasa Inggeris... Sebab selama nih tanpa PPSMI pon ramai pe syarah dan profesional Malaysia boleh berjaya dalam bidang kejuruteraan walaupun belajar dalam bahasa Malaysia..



No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja