Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 December 2012

Setakat Sembang Jer

Bhai.... Camnie... Gua stuju aper yang yeop nih cakap.... Betul... Stuju... usaha untuk membenteras rasuah memang masih lagi tahap retorik... betul stuju.... cuma... setakat sembang jer tak jadi la bhai... dengan kuasa yang ader... patut boleh arahkan SPRM buat kerja betul-betul... ini tidak..

SPRM pon berlindung dibawah ketiak kaki rasuah.... Aper nak jadi....  Kalu macam gua yang takder kuasa dan jawatan nih... okeh lagi aaaa... tapi bagi yang ader kuasa dan jawatan.... yang SPRM pon respek... aper salahnyer kasi henjut bising kat SPRM.... kasi SPRM terkujat skit.....

So.... lead by example la bhai....  kepimpinan dari tauladan.... aper lagi tunggu... sila arahkan SPRM siasat kes rasuah tahap mega yang Orang Asli kat Hulu Belum di Utara Perak tue pon tahu..... takkan la orang kat bandar boleh tak tau.... hahaha.....

Tak payah jauh la.... cer baca aper yang Wall Street Journal kupas mengenai laporan dari Transparency International (TI) tue... hehehe




P/S: Artikel ini bukan bersifat menghina, menghasut atau memperkecilkan sesiapa. Artikel ini dibuat sekadar mengulas apa yang sepatutnya dilakukan setelah tahu kerja membenteras rasuah adalah masih retorik. Seperti aper yang biasa didengar "Jika anda melihat atau mengetahui jenayah dilakukan, tetapi tiada tindakan laporan dilakukan oleh anda, maka anda juga boleh dikenakan tindakan dibawah Seksyen 202 Kanun Keseksaan yang membawa kepada penjara 6 bulan atau denda atau kedua-dua sekali"

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja