Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 December 2012

Ramalan Puak Mayan Terbukti?

Bhai... Skrang nih dah masuk 48 jam hujan lebat di Pantai Timur ... Terutamanya di Kemaman tempat gua tinggal nih... Hujan masih lagi lebat... Kalu kirang skit pon cuma beberapa minit jer... Kawasan rendah dah teruk dibanjiri.. Masa nih la kalu ader politikus yang bijak... Dier akan mempergunakan ruang dan peluang untuk menonjolkan diri... Tambah lagi skrang nih dah dikira musim pilihanraya.... Hahaha

Okeh... Itu hari kalu ikut kalendar Orang Mayan... Penghujung kalender dier berakhir pada 21 Disember 2012... Hahaha... Tapi on that day takder mender pon happen kan... Tapi gua rasa aa... Tarikh akhir kalender tue bukan bermaksud penamat... Tapi permulaan kepada siri-siri alam sekitar yang menunjukkan usia dunia ini makin sampai ke penamatnya...

Gempa bumi dah makin kerap... Dan makin kuat.... Tempat hang dulunya takder gegaran pon la nih dah makin terasa... Tsunami dah jadi common... Ribut, taufan, banjir dan kebakaran hutan dah jadi macam perkara harian...

Kalu ikut citer asal... Dunia gelap tiga hari... Hahaha... Kat pantai timur nih dah bergelap pon tiga empat hari... Tak nampak matahari... Pasai hari mendung dan hujan berhari-hari... Ader macam ramalan puak Mayan terbukti jer.... Hahaha

Aper pon itu sumer bencana disebabkan oleh alam dan bumi nih... Tapi tue belum kalu ader kebocoran radiasi berlaku pada sisa toksik dan sumber Thorium hasilan kilang LYNAS berlaku kat kawasan Gebeng nih... Kalu jadi aaa... Kesan pencemaran ya boleh jadi sejauh Kuantan dan bandar Chukai, Kemaman...

Kita tak tau sebesar mana boleh jadi... Aderkah sebesar dalam kes di Bhopal masa kilang kimia pesticide dan bateri Union Carbide berlaku pada tahun 1984 dulu tue... Ramai yang mati dan ramai yang terdedah kepada kesan kimia mengundang pelbagai masalah kesihatan...

Ini pon satu bencana gak... Itu belum lagi kita compare insiden Chernobyl dulu pada 26 April 1986... Harap apokalip camnie tak jadi dimasa gua masih hidup lar..... Sebab ancaman terhadap alam sekitar hasil dari kilang Lynas memang terbaek... Hahaha

Oleh tue gua rasa aaa... Puak Mayan kena buat kalendar baru... Buat macam kalendar motosikal atau minyak pelincir yang biasa ditampal di kedai motor, kereta dan aksesori tue... Ala... Kalender yang banyak gambar bogel dan separuh bogel tue la.... Hahaha... Puak Mayan kalu susah sangat nak cari model... Sebab Babyrina dah lama menyepi... Boleh amik Zarina Ann Julie... Hahahaha... Neelofa tabley pasai ParpuKari dah chop dulu... Dier minat sangat kat Neelofa.... Hahaha





2 comments:

  1. Gua cakap, lu memang selamba, tapi betul juga cakap lu...!!! kalendar bogel zaman purba kot..!!! ha...hah...ha...!!

    ReplyDelete
  2. Bhai Jebat...

    Hahaha.... kalu ader kalender bogel zaman purba... lu agak-agak aaa kedai motor nak publish letak kat dinding ker??? hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja