Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 December 2012

SKMM Buat Lawak?

Bhai ... lu tau kan SKMM nih kerja dier bagi lesen pengendalian telekomunikasi.....jadi biler SKMM buat lawak bagi lesen pengendalian telekomunikasi kat syarikat yang takder background dan fasiliti untuk handle projek telekomunikasi.... aper lu nak kata....  serupa macam bagi tender buat subway kepada kontraktor berkepakaran pasang paip air.... hahaha... ataupun... bagi tender buat bangunan 100 tingkat kepada kontraktor yang pengalaman kerjanya buat longkang jer.... hahaha.... tak ker bodoh....

Dulu lesen 3G dan WIMAX dianugerahkan kat syarikat yang takder prasarana telekomunikasi.... macam YTL .... walaupun syarikat DIGI dok giler antar beberapa kali tawaran pon tak dapat.... sampaikan terpaksa DIGI beli lesen dari syarikat lain.... orang sumer kecoh... tapi SKMM buat pekak jer... malah Menteri pon samer buat pekak...

Nih.. biler orang yang berpengalaman menyeludup beras pon boleh dapat lesen telekomunikasi.... errr.... macam ader yang tak kena nih bhai..... something wrong somewhere... ker dah kena nasi tangas (nasik kangkang) dah.....SKMM nih... ataupon SKMM dah jadi Syarikat Kroni Mamak Malabari ..... hahaha ... hancuss lar...


3 comments:

  1. Loh hai.... cuba perihatin ngan ayat nih "zaman ni jual byte lagi untung besar dari jual ubat" x cayer..... 500mb = rm10. Mewah tuh...... sampai 100 keturunan.

    ReplyDelete
  2. syed moktar lagi?. Gila dah Malaysia ni weh. Kiri kanan atas bawah sekor ni pulun. Gua nak sgt berguru dgn pakar ekonomi kerajaan malaysia ni. Bilalah agaknya tentera malaysia ni nak di swastakan pada mamat ni. baru cukup korum jadi MAHARAJA!.

    ReplyDelete
  3. Bhai Anonymous..
    Tue la pasai... untung oooo jual byte nih.... 1GB jual dalam RM27 .... Hahahaha... kaya... kaya...

    Bhai BunBinBan...
    Kalu diorang nak swastakan ATM.... gua nak beli Pasukan Komando la.... Hahahaha.... lepas tue gua sewakan balik kat Malaysia.... hahahaha... kaya....kaya....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja