Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 July 2013

Jika Calon BN Kalah Di Kuala Besut

Bhai/DeeDee sekalian...

Agak-agaknyer la.... aper tindakan yang akan UMNO/BN buat jika calon BN kalah di PRK N1 Kuala Besut nih....  Aper plak strategi yang akan UMNO buat... Aper plak tindakan yang akan dibuat oleh Idris Jusoh... Aderkah akan ader kempen serangan bertali arus kepada Ahmad Said? Aderkah Ahmad Said akan diminta turun dari jawatan MB Terengganu.

Bagaimana pula dengan nasib Idris Jusoh? Adakah ianya akan menyebabkan pengaruh Ahmad Said akan lebih kuat di Kuala Besut dan Hulu Terengganu?  Bagaimana pula dengan sidang DUN Terengganu lepas nih??

Kalu ikut pemahaman gua lar.... Sultan Terengganu tetap akan menerima BN sebagai kuasa pemerintahan di Terengganu.... dan kemungkinan Ahmad Said akan dikekalkan agak tinggi.... Tentang pengaruh 16:16.... Itu tidak jadi masalah pada percaturan politik di Terengganu... Kemungkinan untuk Sultan Terengganu melantik Hadi Awang sebagai MB Terengganu setakat yang gua tahu agak tipis... melainkan kalu PAS mendapat kerusi 17:15

Aper pon.... dengan kempen yang masuk sesi akhir nih.... dari aper yang gua dimaklumkan.... potensi untuk menjadi 16:16 agak tipis... Ini kerana para pengundi di Kuala Besut khabarnya lebih terpengaruh dengan kempen BN yang mengingatkan mereka tentang apa yang pernah PAS buat di Terengganu semasa PAS memerintah negeri ini pada 1999 hingga 2004

Aper pon jangkaan yang ada.... pada pandangan gua...  BN masih mempunyai sengat yang agak kuat dalam kempen PRK N1 Kuala Besut kali ini walaupun calon BN agak goyah dari segi kredibilitinyer... Aper pon... semuanya terletak ditangan para pengundi.... Aderkah mereka boleh dijual beli dengan nilaian RM yang mencurah-curah semasa kempen PRK nih yang hanya sementara.... atau mereka mahu mendapat laba yang berpanjangan sehingga PRU14.... kiter lihat sajer la....

Hahahaha

1 comment:

  1. 3:14. Dijadikan indah pada (pandangan) manusia kecintaan kepada apa-apa yang diingini, yaitu: wanita-wanita, anak-anak, harta yang banyak dari jenis emas, perak, kuda pilihan, binatang-binatang ternak dan sawah ladang. Itulah kesenangan hidup di dunia dan di sisi Allah-lah tempat kembali yang baik (surga).

    manusia lebih senang terima kesenangan sementara

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja