Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 July 2013

Tangan Siapa Disebalik Isu Galing Besar?

Bhai/DeeDee sekalian... bagi yang biasa di Kuantan... pastinya tahu tentang Galing Besar .... Kawasan nih mempunyai sebuah sekolah iaitu SK Galing. Kawasan yang dahulunya diduduki oleh orang Melayu... Hanya tinggal kawasan ini sahaja yang masih diduduki oleh orang Melayu di kawasan pusat bandar Kuantan....

Kawasan lain semua sudah jadi kawasan perniagaan dan komersial....

Baik Punya Skandal
Jadi... pada Disember tahun lepas... berlakulah banjir besar di Kuantan... antara kawasan yang terjejas teruk aderlah dikawasan Galing Besar... banyak rumah penduduk ditenggelami air banjir...  Ader yang kata kawasan ini diduduki oleh setinggan... ader pulak yang kata mereka ader geran tanah....

Yang pasti.... mereka telah duduk disini lebih 40 tahun ..... dan yang menjadi persoalan.... jika kedudukan mereka ini aderlah setinggan... kenapa selama ini susah benar pihak Kerajaan Negeri Pahang untuk memberikan geran tanah kepada mereka. Pastinyer mereka mampu untuk membayar premium bagi mendapatkan geran tanah tersebut...

So... berbalik kepada isu banjir besar tue.... semua rumah kena.... teruk.... tapi... hanya kawasan ini sahaja... kawasan bersebelahannya iaitu kawasan komersial langsung tidak terjejas akibat banjir... Ader yang kata kawasan ini aderlah rendah... ader yang kata perparitan kat kawasan ini tidak baik..... Hehehehe .. tapi sebenarnya ader isu dan skandal disini....

Jika di tempat-tempat lain... cara terbaek untuk menghalau setinggan aderlah dengan cara membakar sahaja penempatan setinggan tersebut... dan perkara macam nih dah banyak kali berlaku di Lembah Kelang dan Pualu Pinang sejak tahun 80'an lagie...

Tengku Mahkota Pahang tiba-tiba jer datang dan menjengah serta masuk dan duduk dalam rumah-rumah "so called setinggan" ini selepas banjir surut..... masuk dengan membuka kasut.... hebat.... cakna.... ...

Dan.... . Tengku Mahkota Pahang pula bertitah agar mangsa banjir ini dipindahkan ke penempatan baru di Kempadang....... hehehehe... disinilah bermulanya terselah segala skandal.... Ini kerana harga tanah di Galing Besar khabarnya mencecah RM38 sekaki persegi..... manakala harga tanah di Kempadang (Kg Pak Mahat) aderlah sekitar RM12 sekaki persegi.... Disini kita boleh nampak kong kali kong skandal Galing Besar nih terdedah....

Persoalannyer sekarang.... siapakah yang akan untung disebalik perpindahan penduduk Galing Besar ke Kempadang..... tangan siapa disebalik isu Galing Besar nih? ....... dikhabarkan... bahawa tanah di Galing Besar telah berjaya dilobi oleh Kumpulan TAS .... sebuah syarikat hartanah yang agak tersohor di Pahang.... memang untung besar lepas nih syarikat tue.... hahaha

Cuba lu cek semak.... aper makna TAS nih..... hahaha.... dan lu akan tahu tangan siapa disebalik isu Galing Besar.......  heheheh

Berkaitan : Baca Sini

P/S: Mungkin ader beberapa nama syarikat tue agak kabur... sebab maklumat susah nak dapat... tapi ianya aderlah realiti di Pahang nih

4 comments:

  1. demi fulus mesti mau masyuk apa saja ok & beres,lain hal belakang kira ! ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  2. bhai,

    anak dewa turun dari kayangan? dan sanggup mencemar duli sampai buka alas kaki? huh... sendiri mau ingat la..... hahaha ( gelak sedih )

    ReplyDelete
  3. Bhai Amuraria...
    Hahahaha... stendet la bhai...

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Hahaha.... tue la pasai... bukan senang ooo nak turun dari kayangan.... hahaha

    ReplyDelete
  4. tahniah kepada yg memilih Be eNd untuk terus berkuasa di pahang... anda pilih, anda tanggungg

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja