Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 July 2013

Bye Bye PAS, Bye Bye Kuala Besut

Bhai/DeeDee sekalian....

Ader beberapa rakan tanya gua... pasai aper gua tak berkempen dan turun padang pada PRK N1 Kuala Besut.... Mmmm.... macam mana gua nak citer aaa..... Hahaha.... okehlah... gua pon amik napas panjang... dan akhirnya gua citer dari A sampai Z kenaper gua tak kempen kepada calon PAS/PR di PRK N1 Kuala Besut....

Citernyer camnie....  gua ringkaskan dalam bentuk poin jer la yer.... hahaha
  • Sikap jentera parti PAS yang berkhidmat di sana yang banyak dipengaruhi oleh geng-geng Rusila yang mana menyebabkan beberapa kucar kacir berlaku dalam strategi yang diatur oleh pengarah pilihanraya kecil.
  • Sikap tidak mahu mendengar nasihat malah memandang beberapa blogger pro-PR sebagai musuh.
  • Sikap hanya percaya kepada kata-kata manis blogger/facebooker yang satu group dengan TranungKita dan tidak yang lain
  • Sikap jentera yang berkempen masih lagi dalam kerangka "mengutuk dan melondehkan" calon lawan tanpa mahu menunjukkan kredibiliti calon sendiri dari segi politik dan pentadbiran
  • Sikap masih mengekalkan kempen secara ceramah tapi kurang sentuhan peribadi dari rumah ke rumah.
  • Sikap Hadi Awang sendiri yang masih lagi terlalu ego tidak mahu memohon maaf atas ketelanjurannya mengeluarkan statement fitnah pada PRU13
  • Pengaruh UG yang terlalu kuat sehingga memandang kumpulan lain sebagai Syiah.
  • dan yang terbaru.... aderlah sikap yang sama sebijik macam UMNO bila mana PAS memberikan rasuah minyak petrol kepada pengundi di Kuala Besut

Err.... sebenarnya banyak lagi... cuma maleh aaa nak citer.... hahaha... aper-aper pon.... gua percaya.... aper sajer yang berlaku di PRK N1 Kuala Besut yang dibuat oleh PAS sampai bila-bila orang akan ingat.....  tambah lagi... PAS bukannyer berminat sangat dengan agenda Pakatan Rakyat.... dier nak tumpang sekadar nak menang kerusi jer.... hahaha

Aper pon... kalu memang pon semacam tak bermaruah... kalu kalah lagi la sebab tak bermaruah.... sebab bagi rasuah...... "Kalu UMNO buat aderlah salah, tapi kalu PAS buat takder masalah" ....... rasuah tetap rasuah la bhai.... tak kisah la yang buat tue hafal 30 juzuk Al Quran ker... atau yang hafal 101 teknik Kamasutra.... hahahaha

Kesimpulannyer... aderkah PAS akan menang di PRK N1 Kuala Besut..... hahaha... tunggu la SPR umumkan nanti..... hahahaha

3 comments:

  1. Kenapa sejak menjak kebelakangan ni PAS cam tak serupa dulu? Yg president dan menantu semacam, yg ketua pemuda dan timbalannya pun semacam. Apa ketua dan timbalan wat sejak menang jadi MP ni hah. Masa persidangan parlimen langsung tak dengar suara Ketua dan Timbalan PAS. Yg menyerlah MP Pakatan dan klau dari PAS cam YB Khalid Samad dan beberapa org yg lain shj. Pemuda dan Timbalan muncul kat K.Besut pun harap menebeng kat stesyen minyak je.

    ReplyDelete
  2. suatu yg sgt TERANG bhw PAS dbwh geng rusila tiada 'ngam' dgn rkyat/ummat/PR

    agenda mrk utk parti & puak2 mrk je
    agenda mrk utk 'agama' cara mrk
    agenda mrk sgt secocok dgn umno/ug

    alangkah elok jk PAS kluar dr PR
    biar kan pru14 'LAWAN' 3 penjuru
    biar kan klu PAS nak join umno

    klu PAS join/ug dgn umno adakah silebai2 tu umno akan RESPECT??
    umno akan respect @ REJECT???

    adakah umno sggup kongsi/bahagi kerusi dgn lebai2 PAS sprt yg PAS dpt skrg ddlm PR?

    adakah parlimen TEMERLOH PAS boleh menang klu bukan dgn PR?
    adakah parlimen Hulu Langat Klang Sepang Shah Alam & Dun2 di selangor PAS boleh menang tanpa ddlm PR??

    jk bukan sokongan kaum cina dll ddlm PR adakah PAS mmpu dpt 21 krusi parlimen & 15 Dun dselangor?
    terkonteng2 tinggal klantan & gganu jer lah woii..

    sape yg BESAR KAPLA sbnar nya?
    sape yg tak SEDAR DIRI sbnrnya?
    ddlm PR siapa yg kuat SABOTAJ??
    sape yg paling kuat KHIANAT???

    sape..sape..sape DAP PKR @ PAS?
    molek sgguh parti islam kita ye??

    ReplyDelete
  3. dorang masih dlm mood merayakan kemenangan dlm PRU13 tu ari...hahaha...biasanya mood ni akn berakhir pada penghujung tahun ke empat. sekian. terima kasih.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja